Thursday, August 16, 2012

Alhamdulillah

Syukur alhamdulillah berkat bulan puasa ni akhirnya I got the job! =) Syukur sangat.. Hampir sebulan me become penganggur. Hehe. Berkat usaha attend interview sana sini, at last got a call and she offer me the position! Alhamdulillah. Tu la yang terkeluar dari mulut aku masa dapat call tu. 1st aku seronok sangat sebab status penganggur akan berakhir,2nd aku seronok sangat sebab aku dapat position HR Assistant. Pernah tefikir susah nak dapat position in HR memandangkan tak de pengalaman lagi. But aku silap tafsir kot. Ade juga rezeki aku in HR. Alhamdulillah. Tapi sedih sebab dapat beraya seminggu je kat kampung... 24th kena pergi office nak sign contract.. 27th August dah kena start kerja.. Offie hour 8.30am - 6.00pm.. Hmmm.. Beraya kat KL la nampaknya.. Tak pe la. Berkorban sikit untuk masa depan. Asalkan dapat la beraya seminggu kat kampung drpd tak de langsung kan? So kena prepare mental and fizikal la. Bangun pagi, naik train pergi kerja.. Balik petang, sampai rumah may be lambat.. Sesak dengan manusia.. =)

Happy Birthday Darling


15 August 2012 genap my love 24th years old.. Dah tua la. Hehe. Happy birthday love! Cake kat atas ni pemberian from me la =) Sorry dear sebab I just giving u a simple and small cake. U kena faham because I penganggur buat masa ni.. So income tak berapa nak banyak.. Haha! Insyaallah tahun depan I can give u more than this.. Yang penting u appreciate it =) hehe. Kalau beli yang besar pun larat ke u nk habiskan?? mst x kan.. hehe
So in ur birthday, I doakan semoga u dipanjangkan umur, dipermurahkan rezeki, happy selalu and yang paling penting sentiasa diberkati-Nya dan dilindungi-Nya... Amin... Luv u!

Thursday, August 9, 2012

Menyesal

Ya Allah! Kenapa la baru sekarang aku realize about that. Kenapa tak dari dulu lagi kan. And now dah tak de ape yang boleh diubah lagi. Nasi dah jadi bubur. Ehh belum jadi bubur. Tapi dah hampir nak jadi bubur. Hmmm. Menyesal sekarang dah tak de guna lagi kan. Jadikan pengajaran untuk future je. Betul ke pe keputusan yang aku buat ni? Hmmm.. dilemaa. Hate it!