Tuesday, May 8, 2012

UNITEN memories

Setiap pertemuan mesti ada perpisahan. Dan perpisahan itu amat menyakitkan. 26 Jun 2008 hari pertama aku menjejakkan kaki ke UNITEN Muadzam Shah. Mulanya memang tak pernah sekali pun dengar about Muadzam Shah. Tak kenal sesiapa pun. My parents hantar sampai u then diorang balik. Tinggal aku sorang dengan student lain. Agak sedih la sebab dah lama tak berjauhan dengan family. Mula kenal erti berdikari and hidup sebagai student. Ada pahit, ada manis, ada suka and ada duka. Semuanya dah kami tempuhi selama 4 tahun. Rasa macam baru je semalam kenal Muadzam Shah. Sedih. Sedih sangat. Tinggal beberapa hari je lagi nak tinggalkan Muadzam Shah ni. Ada rasa sedih and ada rasa happy. Yang sedih tu sebab Muadzam ni bandar kecil. So kalau nak pergi bank, nak pergi 7e bukan masalah bagi kami yang tak de transport sendiri ni. Boleh jalan kaki je. But nanti bila dah tinggal kat KL, susah nak rasa macam kat Muadzam. Yang happy nya tak payah duduk hutan lagi. Hehe. 
Sedih nak tinggalkan member. Lepas ni dah susah nak lepak bergosip. Kalau yang kat KL leh jumpa lagi. But yang jauh tu susah da nak jumpa. Lepak kat Muadzam dengan lepak kat KL tak sama. Mesti nak kat Muadzam juga. Kalau lepak kat foodcourt boleh gelak kuat-kuat. hehe. But bila kat luar dah tak boleh gelak kuat. Malu. Haha. Semuanya rindu. Kawan yang kenal dari 1st day kat Uniten. Nanti rindu sangat. Tu la kenangan. Kadang sedih, kadang gembira. Sampai bila-bila kita akan ingat. 










No comments:

Post a Comment

L.O.V.E