Saturday, March 24, 2012

Business!! Business!!

Yeahhh! Actually baru berjinak-jinak dalam bidang business ni. Menyesal juga sebab lambat join. Dah last semester baru nak buat business kat kampus. But alhamdulillah dapat sambutan from friends and family. Especially UNITEN friends! Buktinya, semalam 22/3 baru ambil stok baru 40 helai = 2 kodi, today dah tinggal 12 helai only! Aku pun terkejut! Haha. Btw thanks kat pembeli-pembeli. Alhamdulillah. 
Big thanks to my lovely family for their support. Tak lupa juga Aroo and his mum, thanks! :) Even Aroo jauh but dia support juga. Hehe. His mum pula tunjukkan aku tempat mana yang sesuai untuk memborong. Big Big thanks to them!
And to my lovely sister and lovely friends, thanks because sudi jadi model untuk tudung ni. Hehe. Syukur alhamdulillah atas rezeki yang dikurniakanNya. Even tak seberapa but cukup la untuk tampung-tampung sikit. :)


My Lovely Sister!

My Lovely Friends!

Wednesday, March 14, 2012

Dear Stranger

Ok lately ni dapat call from stranger. Stranger yang sangat kesian. May be that person kesunyian or whatever. Aku rasa stranger ni dah memang tak de keje lain nak buat. So dok miscall orang, dok mesej entah pape. Sometimes no contain. Kalau nak cari pasal dengan aku boleh je. No problem for me. As long as not saying dirty things. Kalau buat macam tu, memang nak cari pasal la. yang tak boleh blah siap mesej wish happy birthday! Aku tak taw la celah bedah mana befday sapa pulakkk la time tu. Senget betul person yang mesej macam tu. Bila tanya befday sapa tak jawab pulak. Pengecut la tu. Ingat aku ni budak lagi ke. Tak de masa aku nak layan crazy person ni. Kalau dah stranger tu always be! Memang number yang masuk tu sometimes different number. But motif?? Miscall, mesej 0 then wish something yang tak de kena mengena dengan aku or person surrounding aku. Haha. Tak heran la setakat miscall, mesej. Kalau stranger tu berani mesti dah kenalkan diri erk. Biasanya budak tak matang je buat macam tu. Haha! Kesiann. Tak pe la. Sampai satu tahap nanti senyap la all strangers ni. 

Interview

Ok sekarang kena terima hakikat yang aku ni bakal hadapi alam pekerjaan!!! Last saturday me getting a call from __________ company for interview. Alhamdulillah sebab application aku dipertimbangkan for short listed dalam company tu untuk call for interview. So aku speaking punya speaking, the person making the call invite aku untuk attend interview. This coming friday!! Kat KL pulak. So kena balik KL. Then petang tadi dapat second call from other company, untuk interview also!! Makin nervous la aku sekarang ni. Almaklum 1st time nak interview. Before ni baca experience orang. And now alami sendiri. Macam-macam aku fikir. Nak pakai baju apa, nak keluar rumah jam berapa, nak kena sampai kat office tu jam berapa lagi. Yang paling penting aku mesti kena on time. Tak boleh lewat. 1st impression orang kan. Kalau interview leh datang lambat, tak mustahil orang tu akan fikir aku ni tak berdisiplin. OMG aku tak suka orang label aku macam tu. Masalah sekarang 2 company nak interview dalam 1 hari yang sama. Yang kat Jln Sultan Ismail ni nak interview jam 10am, yang 1 lagi kat Bangsar nak interview hari jumaat juga but tak confirm what time. Aku takut clash je. If clash leh kot aku demand buat evening tu. Hadoi2 susah hati la pulak. Cenggane tu. :( Harap-harap yang kat Bangsar tu request aku datang lewat sikit kot. So boleh la aku set time dr Jln Sultan Ismail nak pergi ke bangsar tu. Aduhaii risau tak hingat dah ni. Nervous lebihhh dah ni >__<

Tuesday, March 6, 2012

HoneyMoon

Ehh ehh rasanya dah boleh pasang impian nak pergi honeymoon kat mana kot? Haha. Impian je tak pe kan. Tak salah pun. Nak merealisasikan impian tu kena ambil masa yang agakkkkkk lama dan panjang. Yela kena fikir juga tahun bila kau nak kahwin. Kalau 3,4 tahun lagi insyaallah impian tu boleh dicapai lagi. Kalau nak kahwin tahun depan, impian nak pegi honeymoon nun jauh di sana, memang kena bertungkus lumus kumpul duit la. Mana nak kumpul untuk kenduri, untuk honeymoon kat nun jauh di sana lagi kan. Lain la kalau kau kahwin dengan anak dato', tan sri, jutawan, artis kaya, petikk jari je duit sekelepuk datang. Leh pegi honeymoon nun jauh di sana tu. Kan..Insyaallah rezeki tu ada kat mana-mana. Tapi make sure all the rezeki yang datang tu dari sumber yang halal. Nak bagi anak bini suami makan. Masuk perut. So biar la datang dari sumber yg diredhaiNya. 

Ok now aku nak cerita pasal honeymoon. Actually tak fikir pun nak pegi honeymoon kat mana. Almaklum la kahwin pun tak tahu lagi bila. Huhu. But!! Tetiba tadi aku tengok 1 cerita kat channel mana entah, cerita pasal Korea! And aku tertarik pada JEJU ISLAND!! OMG. Teruja kejap. Tapi aku pelik. Padahal sebelum ni kalau tengok cerita Korea, ada je Jeju Island tu. Tak pulak aku kisah. Tapi sekarang teruja lain macam. Rasa nak bertapak kat Jeju Island tu membuak-buak pulak. Dah mula fikir and kira-kira kalau nak pergi sana berapa kos dia. hahaha. Gila la aku ni. tapi serius teringin nak pegi :) So kepada encik Bakal Suami sila la kumpul duit untuk ke Jeju Island. hehehehe. hahaha. Botak la kepala encik bakal suami aku nanti kan. But, aku boleh kumpul duit sendiri la kalau nak pegi sangat. Tak kan nak harap kat encik bakal suami pulak kan. Kesian mereka-mereka kalau kita berharap kat mereka-mereka je. So that's why la aku target 3,4 tahun from now. Tak pun 2,3 years from now pun ok jugak kot. :) Ok dah boleh set la. Kos berapa then sebulan kena simpan duit berapa untuk pegi Jeju Island. Bukan Jeju Island je, sekitarnya sekali la kan. KOREA!! :)


**Location Jeju Island**
source: pacik Google :)


Ni la yang pacik Google tunjukkan bila aku request nak picture Jeju Island. Betul la ni sebab dalam cerita yang aku tengok tu pun ada tunjuk kawasan macam ni :) CANTIK! Laut biru gituuu

Kalau tak dapat pegi Jeju Island, second place aku nak pegi LONDON CITY!! :) Wahh demand la aku ni. Hehe. Dah kata impian. Kalau impian, kita bebas nak mengimpikan apa-apa pun. Then try to laksanakan impian tu. Kannnn.


Cantiknyaa bridge ni. Kalau dalam gambar dah cantik, can you imagine, bila kita sendiri ada kat tempat tu. Fuhhh! Tak berkelip mata wa cakap sama lu.



P/S: Ok sekian saja post untuk kali ni. Ingat! Pasang la impian dari sekarang and try to realisasikan impian korang tu. :) 

Monday, March 5, 2012

Happy MonthlyVersarry Sayangggggggggggg

Today 5.3.2010>> Our relationship dah cecah 1 tahun 10 bulan. Wahh! Another 2 months to go :)
Err sapa yang tak suka entry ni sila jangan baca okey! These are the way I'm update my blog and this is my blog so sukahati aku nak update entry about what. Asalkan tak menyentuh isu sensitif dunia, kerajaan, negara or hidup pembaca :) Dan tujuan blog ini ditubuhkan adalah untuk aku menceritakan anything about my feeling, my family, friends and him. So I think no problem :)


Cute kan background picture ni. So sweettttt


Lagi dan lagi mengEdit picture :)

p/s: Kita sama-sama berusaha okey! :)
Insyaallah




Sunday, March 4, 2012

Rindu Merindu

Awak rindu saya, saya rindu awak.. hihi. Ni la lumrah cinta jarak jauh. Asik rindu merindu. E-mail je penghubung kami. Alhamdulillah dia sihat kat sana and aku makin sihat juga kat M'sia ni :) Hari-hari kami berE-mail je. Tengah bosan-bosan, me mengEdit picture kitorang. Tak de kerja la katakan. Padahal tak sedar thesis tak settle and tempat untuk intern pn x decide lagi. :)


Ehemm. Cinta hati saya. Kami sentiasa berdoa jodoh kami berpanjangan. Insyaallah kalau diizinkan-Nya 




p/s: from ticker tu our relationship dah 1 year 9 months and 4 weeks. Alang-alang dah 4 weeks tu I assume dah 1 year and 10 months la. Hihi. Happy monthlyversarry for both of us! :)