Friday, February 24, 2012

Inspiration >>>>> DIET

Owhhh dah kul 4 lebih pagi but aku still berjaga. Huh. Padahal pagi tadi bangun awal sudah. Eheeemm ehemmm. Aku rasa dah berJUTA kali aku cakap pasal DIET tapi tak tahu la bila nak berhasil. Hihi. Bukan tak buat, tapi tak disiplin. Tak maintain. Memang la tak nampak hasil. Ok my bad! :) Terbaca dalam satu majalah ni. Majalah WANITA. Cerita tentang diet. Orang perempuan kena la jaga penampilan diri. Kalau tak selesa dengan penampilan diri, self confident will reduce. So penjagaan badan sangat penting. Betul cakap buku tu. Ehh author majalah tu la. :) Dah berpuluh ratus artikal yang aku baca. Tapi bila nk disiplin diri ni pun tak tahu la. Ni dah dekat hujung bulan 2. Aku kena slim sikit before bulan 6. Paling lewat pun bulan 5 mesti dah nampak perubahan. Huuu. 1st sebab dah janji dengan Aroo. Hakhak. 2nd sebab nak kerja dah oii. Praktikal dulu. Then kerja. So kene la jaga penampilan dari sekarang ni. By hook or by crook kena juga disiplinkan diri. Hari ni dah 4 hari aku tak sentuh nasi. Before ni dah pernah diet without nasi. Memang berkesan. Tapi aku ni jenis tak disiplin. That's why benda tu jadi tak maintain. Hihi. Nasib badan la. So as a inspiration for me, aku pun take a picture from majalah WANITA ni. Konon la kan. Hopefully tercapai la nanti. :)) 



Ni yang paling penting ni :)




No comments:

Post a Comment

L.O.V.E