Monday, February 27, 2012

BFF (BestFrenForever)



Without them I'm nothing..............................
Every single moment will always in my mind.........
Korang memang the best fren ever and ever!!! :)
Sedih weh bila fikir tinggal lagi beberapa bulan je kat muadzam ni
Even sekarang baru nak masuk bulan 3, tinggal lagi 2 bulan je bertapak kat UNITEN ni
Then after that masing-masing dah buat haluan sendiri. 
Yang area KL-Melaka still leh hang out. But yang Kedah-Penang-Perak-Perlis tuuuu
Susah nak jumpa korang. Nanti kita wat gathering kat KL la kan. Haha!
Aku happy sangat dapat member macam korang. Susah sama-sama, senang sama-sama
Korang memang superb lah!! :)
Thanks for everything sayang sayangggggggggggg :)



Friday, February 24, 2012

Inspiration >>>>> DIET

Owhhh dah kul 4 lebih pagi but aku still berjaga. Huh. Padahal pagi tadi bangun awal sudah. Eheeemm ehemmm. Aku rasa dah berJUTA kali aku cakap pasal DIET tapi tak tahu la bila nak berhasil. Hihi. Bukan tak buat, tapi tak disiplin. Tak maintain. Memang la tak nampak hasil. Ok my bad! :) Terbaca dalam satu majalah ni. Majalah WANITA. Cerita tentang diet. Orang perempuan kena la jaga penampilan diri. Kalau tak selesa dengan penampilan diri, self confident will reduce. So penjagaan badan sangat penting. Betul cakap buku tu. Ehh author majalah tu la. :) Dah berpuluh ratus artikal yang aku baca. Tapi bila nk disiplin diri ni pun tak tahu la. Ni dah dekat hujung bulan 2. Aku kena slim sikit before bulan 6. Paling lewat pun bulan 5 mesti dah nampak perubahan. Huuu. 1st sebab dah janji dengan Aroo. Hakhak. 2nd sebab nak kerja dah oii. Praktikal dulu. Then kerja. So kene la jaga penampilan dari sekarang ni. By hook or by crook kena juga disiplinkan diri. Hari ni dah 4 hari aku tak sentuh nasi. Before ni dah pernah diet without nasi. Memang berkesan. Tapi aku ni jenis tak disiplin. That's why benda tu jadi tak maintain. Hihi. Nasib badan la. So as a inspiration for me, aku pun take a picture from majalah WANITA ni. Konon la kan. Hopefully tercapai la nanti. :)) 



Ni yang paling penting ni :)




Sunday, February 5, 2012

1 Year & 9 Months

Monthlyversary for me and Aroo :) Already 1 year and 9 months! But he's too busy.. No wish from him :( It's ok la. I know he will remember and will wish later. :)

Salam Maulidur Rasul 1433H

Tercipta satu lembaran sejarah
Di tanah suci Kota Mekah
Hari yang mulia penuh syahadah
Bermulalah sebuah kisah

Malam isnin subuh yang indah
Dua belas rabiul'awal yang cerah
Dua puluh april tahun gajah
Lahirlah zuriat dan syahadah

Abdullah nama bapanya
Siti Aminah ibunya
Riang gembira menyambutnya
Lahirnya putra yang utama

Muhammad nama diberi
Gelaran yang terpuji
Nikmat Illahi sama disyukuri
Terima putra yang berbakti

Keadaan yatim anak mulia
Lahirnya bawa cahaya
Alam derita jadi gembira
Terima junjungan mulia

** Selawat ke atas junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W**
** Dulu zaman sekolah bila sambut Maulidur Rasul mesti ada nasyid lagu ni. Tiba-tiba kerinduan pulak zaman sekolah. Hihi. :)

Thursday, February 2, 2012

Aishiteru

Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
Saatku harus bersabar dan terus bersabar
Menantikan kehadiran dirimu
Entah sampai kapan aku harus menunggu
Sesuatu yang sangat sulit untuk ku jalani
Hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
Kadang ku berfikir cari penggantimu
Saat kau jauh di sana

Gelisah sesaat tiada khabarmu ku curiga
Entah penantianku takkan sia-sia
Dan berikan satu jawaban pasti
Entah sampai kapan aku harus bertahan
Saat kau jauh di sana rasa cemburu
Merasuk ke dalam pikiranku melayang
Tak tentu arah tentang dirimu
Apakah sama yang kau rasakan

Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
Bila kau rindu pejamkan matamu
Dan rasakan a a a aku
Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetiaan ini
Akan tulus a a ai aishiteru

Hapus sendiri pikiran melayang terbang
Perasaan resah gelisah
Jalani kenyataan hidup tanpa ghairah
Banyak segala misi dan ambisimu
Akhiri semuanya cukup sampai di sini
Dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
Ku mohon kau kembali
:)

p/s: When I miss you, I'll talking to the moon and said I LOVE YOU!


Gemersik Kalbu VS Vanila Coklat

Sekarang ni kalau sesiapa yang rajin follow drama kat TV3 mesti know about this two drama. Boleh dikatakan two drama ni antara yang famous juga sekarang ni. Bagi aku dua drama ni yang famous. Actually ada lagi yang lain for example samarinda and zahra tapi aku tak follow sangat samarinda and zahra ni. Aku just follow Gemersik Kalbu and Vanila Coklat. Heeeeeeeeee. 
Gemersik Kalbu ni actually dah lama kat TV3 aku mula rasa minat nak tengok since Suffian try nak pikat Raihana. Hihi. Every single scene both of them sweet sangat. Manja nakal gitu ^_* Tapi agak kurang bila jalan cerita ni lambat gila. But aku suka tengok drama ni. Hmmm novel dia rasanya macam pernah baca tapi dah lupa la yang mana satu. 
Ok second movie yang best sekarang ni Vanila Coklat. Zara dengan Amir! Sangattttttttttttttt sweet. Even selalu gaduh tapi diorang still nampak sweet. Aku sukaaaaa gilaaaaaa ok drama Vanila Coklat ni. Tapi sayangnya seminggu sekali je. Memang rasa tak sabar nak tunggu next episod! Hihi. Episod next week Amir said I LOVE YOU kat Zara. Wahhhh! Aku sangat tak sabar nak tunggu. Emosi pulak tengok drama ni. Hehe.. 
Memang best and sweet nak buat macam mana kan. Member-member aku pun gila dua drama ni juga. So memang best la. Hihi. By hook or by crook memang kena tengok juga. Kalau tak dapat tengok live kat TV3, aku akan tengok kat Internet TONTON. Hehe. Sanggup tu. :)
Tak sabar nak tengok ending. Mesti tambah tambah tambah sweet! :P



^_^ >>> ^_*