Tuesday, January 17, 2012

All About Life


Agree with this!  Love the people treat you right. Menyayangi orang yang sayang kita dan memaafkan orang yang melukakan hati kita. Itu lebih baik daripada berdendam dan bermusuh. Memaafkan amat susah. Tapi kita sebagai manusia tak lepas daripada membuat kesilapan. Why not maafkan those yang dah buat kesilapan kat kita. Sedangkan Allah mengampunkan hambaNya, inikan pula manusia. Lumrah kehidupan. Bila kita dah memaafkan seseorang tu kita akan rasa tenang je jiwa ni. Sebab tak ada lagi perasaan dendam, benci membenci semua tak ada dah. So teruskan kehidupan dengan aman dan tenteram. :) 

Orang yang dah buat kesalahan tu sure akan mengaku dan akan say sorry pada orang yang terluka. So, tak ada kes rugi, menyesal, sebab setiap yang berlaku tu ada hikmah disebaliknya. Mungkin Allah sekadar nak menguji kesabaran hambaNya dalam mengharungi pahit manis kehidupan.

No comments:

Post a Comment

L.O.V.E