Wednesday, December 19, 2012

Wednesday Yang..... Psssssssffftttttt!!

Wednesday.. Middle of the weekend. Aku tak tahu la macam mana nak describe what happened to me today! Wednesday! Haha! Memalukan diri sendiri la. Adoi malu sangat okey! Relax. Take a breath.. Fuhhhhhhh! Morning. As usual naik train nak pergi kerja. Sampai destination, aku just berpaut pada tali yang tergantung-gantung @ KTM depan pintu nak keluar tu. Dengan confident ni. Suddenly! Train tu emergency break! OMG! Aku tak terfikit la pulak yang train tu akan emergency break. Biasa tak de la over sangat emergency break dia. Pagi tadi over pulak. Sampai aku nak terjatuh! Serious aku tak tahu la macam mana reaction muka aku time nak terjatuh tu. Maluuuuu sangattttttt! Memang teruk la. Haha! Pagi-pagi dah spoil mood. Huhu. Lagi 1 hal yang memalukan. Time nak balik pulak. Tapi ni terjadinya kat tangga Midvalley. Area luar la. Aku turun tangga dengan confident nyeee. Tinggal lagi 3,4 tangga aku rasa macam nak terjatuh! Nasib baik la aku dapat control lagi. Tapi nampak jugak la macam nak terjatuh. Hopefully tak de sapa perasan. Tapi ramai orang kat situ tadi. Maluuu nyee.. Apa dah jadi pada aku hari ni. Adoi.. Memalukan la. Haha! Bila teringat balik nak tergelak pun ada. Tapi buat tak tahu je lah kan. Macam la korang semua tak pernah nak terjatuh depan public. Memory tu! Haha! Ok thats all yang nak dicoretkan. Miss him!

Monday, December 17, 2012

I'm Back!

OMG OMG OMG!!! berhabuk sungguh la blog me ni. Almaklum la me busy lately ni. Sejak-sejak dah bekerja ni sampai tak ada masa nak mengadap blog lama-lama. Nak menyinggah pun tak sempat. Busy sangat tu.. Ni seminggu pun tak cukup nak bersihkan habuk-habuk yang menyerang. Hihi! BTW I'm back!So after this me will update my blog everyday (hopefully) and will share everything about my life and everything here! Okey! Chauu! Haaaaaccccccuuuuuummmmmm!!


Thursday, August 16, 2012

Alhamdulillah

Syukur alhamdulillah berkat bulan puasa ni akhirnya I got the job! =) Syukur sangat.. Hampir sebulan me become penganggur. Hehe. Berkat usaha attend interview sana sini, at last got a call and she offer me the position! Alhamdulillah. Tu la yang terkeluar dari mulut aku masa dapat call tu. 1st aku seronok sangat sebab status penganggur akan berakhir,2nd aku seronok sangat sebab aku dapat position HR Assistant. Pernah tefikir susah nak dapat position in HR memandangkan tak de pengalaman lagi. But aku silap tafsir kot. Ade juga rezeki aku in HR. Alhamdulillah. Tapi sedih sebab dapat beraya seminggu je kat kampung... 24th kena pergi office nak sign contract.. 27th August dah kena start kerja.. Offie hour 8.30am - 6.00pm.. Hmmm.. Beraya kat KL la nampaknya.. Tak pe la. Berkorban sikit untuk masa depan. Asalkan dapat la beraya seminggu kat kampung drpd tak de langsung kan? So kena prepare mental and fizikal la. Bangun pagi, naik train pergi kerja.. Balik petang, sampai rumah may be lambat.. Sesak dengan manusia.. =)

Happy Birthday Darling


15 August 2012 genap my love 24th years old.. Dah tua la. Hehe. Happy birthday love! Cake kat atas ni pemberian from me la =) Sorry dear sebab I just giving u a simple and small cake. U kena faham because I penganggur buat masa ni.. So income tak berapa nak banyak.. Haha! Insyaallah tahun depan I can give u more than this.. Yang penting u appreciate it =) hehe. Kalau beli yang besar pun larat ke u nk habiskan?? mst x kan.. hehe
So in ur birthday, I doakan semoga u dipanjangkan umur, dipermurahkan rezeki, happy selalu and yang paling penting sentiasa diberkati-Nya dan dilindungi-Nya... Amin... Luv u!

Thursday, August 9, 2012

Menyesal

Ya Allah! Kenapa la baru sekarang aku realize about that. Kenapa tak dari dulu lagi kan. And now dah tak de ape yang boleh diubah lagi. Nasi dah jadi bubur. Ehh belum jadi bubur. Tapi dah hampir nak jadi bubur. Hmmm. Menyesal sekarang dah tak de guna lagi kan. Jadikan pengajaran untuk future je. Betul ke pe keputusan yang aku buat ni? Hmmm.. dilemaa. Hate it!

Monday, July 16, 2012

Hurt =(

My heart getting hurt. But nobody's know about it. 
I feel so lonely ='(

Friday, July 13, 2012

Friday Morning

Heloo! On Friday Morning, doesn't have any work to do at office. So I decide to make luahan perasaan at my blog =) this is the best way for me to feel (GOOD).. hehe.. Because what? Sometimes when we feel (BAD) just take a piece of paper and pencil (OLD WAY) or laptop and blog (NEW WAY) =) and just write or type all that comes from your heart. After that you will feel really good! Seriously! I always do that. Hehe. Sometimes not all people's around can by your side when you need them and sometimes they didn't understand your feeling. Unless they put their self in your shoes. But in 10 people, just 1 only can understand your feeling. Betul la kan? So the best way is type or write wherever you want to luahkan. =)

Me?? Now I don't know what I feel. Haha. Sometimes good, sometimes bad. Why ya? =( What I need to do is just ignore the bad feelings and try to care my heart from being SAKIT! =) People never understand you. They just can give advice advice and advice but all is depends on yourself. 
Happy Fridayy!

Waiting For A Miracle



Not only holds your hand, but said "I want to marry u"
So sweet right?? =)
-One day-

Thursday, June 28, 2012

I LOVE U


Tadaaaaaaaa! Ni picture after 7 months kami tak jumpa =)
Ok me wearing baju kurung b'coz pegi kenduri kawin fiza (aroo's fren) tu yg sopan tu. hehe.
Dia buat muka "blur" pulak time ni. 


Ok I have to admit that he makinn kurus! Sangat! Compared to before dia join ship. huhu. Me?? Bila lagi nak kurus. =D


Sunday, June 10, 2012

Just For Fun =)

Heyy girls! Pity on u. Kalau dah suka tu mengaku je suka. kalau dah berminat tu mengaku je dah berminat. Ni nak hide pulak. Nak main tarik tali pulak. Desperate ke? adoii. Please la. Jangan memalukan diri sendiri. Kalau berminat, mengaku, tunggu respon. Kan senang. Sekarang ni bukan zaman kuno. Masa nak kejar kau. Sekarang ni kau yang kene kejar masa. come on la. Umur kau dah berapa. Tapi act macam budak sekolah! Kesian betul la. Nak bagi tips pun tak leh sebab aku tak kenal kau! Haha! Just bagi nasihat, kalau kau suka someone tu grab it! Even dia de girlfriend pun kau tak kisah kan? Baru girlfriend kan? Kau ape de hal semua tu kan? Haha. =)

p/s: errrr. KAU bukannya baca pun. huhu. ade ku kisah. Just for fun ;-)


Tuesday, May 8, 2012

UNITEN memories

Setiap pertemuan mesti ada perpisahan. Dan perpisahan itu amat menyakitkan. 26 Jun 2008 hari pertama aku menjejakkan kaki ke UNITEN Muadzam Shah. Mulanya memang tak pernah sekali pun dengar about Muadzam Shah. Tak kenal sesiapa pun. My parents hantar sampai u then diorang balik. Tinggal aku sorang dengan student lain. Agak sedih la sebab dah lama tak berjauhan dengan family. Mula kenal erti berdikari and hidup sebagai student. Ada pahit, ada manis, ada suka and ada duka. Semuanya dah kami tempuhi selama 4 tahun. Rasa macam baru je semalam kenal Muadzam Shah. Sedih. Sedih sangat. Tinggal beberapa hari je lagi nak tinggalkan Muadzam Shah ni. Ada rasa sedih and ada rasa happy. Yang sedih tu sebab Muadzam ni bandar kecil. So kalau nak pergi bank, nak pergi 7e bukan masalah bagi kami yang tak de transport sendiri ni. Boleh jalan kaki je. But nanti bila dah tinggal kat KL, susah nak rasa macam kat Muadzam. Yang happy nya tak payah duduk hutan lagi. Hehe. 
Sedih nak tinggalkan member. Lepas ni dah susah nak lepak bergosip. Kalau yang kat KL leh jumpa lagi. But yang jauh tu susah da nak jumpa. Lepak kat Muadzam dengan lepak kat KL tak sama. Mesti nak kat Muadzam juga. Kalau lepak kat foodcourt boleh gelak kuat-kuat. hehe. But bila kat luar dah tak boleh gelak kuat. Malu. Haha. Semuanya rindu. Kawan yang kenal dari 1st day kat Uniten. Nanti rindu sangat. Tu la kenangan. Kadang sedih, kadang gembira. Sampai bila-bila kita akan ingat. 










Saturday, May 5, 2012

730 Days




Today is our anniversary. 2 years! =)
Alhamdulillah. Tak reti nak bermadah-madah. hehe
Just want to say thanks for everything. I'm really appreciate and thanks because you always by my side, you really concern about me, give me a spirit, be my friends and special boy friends. =)
Really happy with you.
-WITH LOVE-


Sunday, April 29, 2012

Final Exam + Final Sem :)

Ok tak lama lagi dah nak tinggalkan Muadzam Shah. Rindu ke? Hmmm may be. But tak nak rindu bandarnya. But nak rindu all the moments starting from 1st day @ UNITEN until the last day @ UNITEN. Miss all my friends. Even though ramai yang kat KL so senang nak jumpa but yang balik kampung masing2 kat Kedah, Penang, Kelantan and so on tu. Susah nk jumpa diorang. Nak jumpa pun tunggu submit report intern. huhu. Ok this is my last exam time table. hewhewhew. Tak sangka dah nak habis study dah. Excited tap sedih. :'(


Thursday, April 5, 2012

1 Year & 11 Months!

Happy monthlyversarry me & aroo =) one month more to goooooooooooooooOOO!! 
excited pulak! hehe. ok rindu sangat kat dear. sekarang bulan 4. may be hujung bulan 6 baru la dear balik bercuti until after raya bulan 8 nanti. Tak saba nak jumpa dear. Dah rindu sangat-sangat dah ni. Alhamdulillah sekarang da 1 tahun 11 bulan. Semua smooth je. May be sebab kami jauh. So bila jauh ni, nak bergaduh pun tak de point. Hihi. That's why la susah nak bergaduh. And then aku faham dia, dia faham aku, aku pecaya dia, dia pecaya aku. Tu semua dah cukup. Kalau dah tertulis dia untuk aku dan aku untuk dia, Insyaallah bertemu jodoh gak 1 hari nanti. Aminnn.


Saturday, March 24, 2012

Business!! Business!!

Yeahhh! Actually baru berjinak-jinak dalam bidang business ni. Menyesal juga sebab lambat join. Dah last semester baru nak buat business kat kampus. But alhamdulillah dapat sambutan from friends and family. Especially UNITEN friends! Buktinya, semalam 22/3 baru ambil stok baru 40 helai = 2 kodi, today dah tinggal 12 helai only! Aku pun terkejut! Haha. Btw thanks kat pembeli-pembeli. Alhamdulillah. 
Big thanks to my lovely family for their support. Tak lupa juga Aroo and his mum, thanks! :) Even Aroo jauh but dia support juga. Hehe. His mum pula tunjukkan aku tempat mana yang sesuai untuk memborong. Big Big thanks to them!
And to my lovely sister and lovely friends, thanks because sudi jadi model untuk tudung ni. Hehe. Syukur alhamdulillah atas rezeki yang dikurniakanNya. Even tak seberapa but cukup la untuk tampung-tampung sikit. :)


My Lovely Sister!

My Lovely Friends!

Wednesday, March 14, 2012

Dear Stranger

Ok lately ni dapat call from stranger. Stranger yang sangat kesian. May be that person kesunyian or whatever. Aku rasa stranger ni dah memang tak de keje lain nak buat. So dok miscall orang, dok mesej entah pape. Sometimes no contain. Kalau nak cari pasal dengan aku boleh je. No problem for me. As long as not saying dirty things. Kalau buat macam tu, memang nak cari pasal la. yang tak boleh blah siap mesej wish happy birthday! Aku tak taw la celah bedah mana befday sapa pulakkk la time tu. Senget betul person yang mesej macam tu. Bila tanya befday sapa tak jawab pulak. Pengecut la tu. Ingat aku ni budak lagi ke. Tak de masa aku nak layan crazy person ni. Kalau dah stranger tu always be! Memang number yang masuk tu sometimes different number. But motif?? Miscall, mesej 0 then wish something yang tak de kena mengena dengan aku or person surrounding aku. Haha. Tak heran la setakat miscall, mesej. Kalau stranger tu berani mesti dah kenalkan diri erk. Biasanya budak tak matang je buat macam tu. Haha! Kesiann. Tak pe la. Sampai satu tahap nanti senyap la all strangers ni. 

Interview

Ok sekarang kena terima hakikat yang aku ni bakal hadapi alam pekerjaan!!! Last saturday me getting a call from __________ company for interview. Alhamdulillah sebab application aku dipertimbangkan for short listed dalam company tu untuk call for interview. So aku speaking punya speaking, the person making the call invite aku untuk attend interview. This coming friday!! Kat KL pulak. So kena balik KL. Then petang tadi dapat second call from other company, untuk interview also!! Makin nervous la aku sekarang ni. Almaklum 1st time nak interview. Before ni baca experience orang. And now alami sendiri. Macam-macam aku fikir. Nak pakai baju apa, nak keluar rumah jam berapa, nak kena sampai kat office tu jam berapa lagi. Yang paling penting aku mesti kena on time. Tak boleh lewat. 1st impression orang kan. Kalau interview leh datang lambat, tak mustahil orang tu akan fikir aku ni tak berdisiplin. OMG aku tak suka orang label aku macam tu. Masalah sekarang 2 company nak interview dalam 1 hari yang sama. Yang kat Jln Sultan Ismail ni nak interview jam 10am, yang 1 lagi kat Bangsar nak interview hari jumaat juga but tak confirm what time. Aku takut clash je. If clash leh kot aku demand buat evening tu. Hadoi2 susah hati la pulak. Cenggane tu. :( Harap-harap yang kat Bangsar tu request aku datang lewat sikit kot. So boleh la aku set time dr Jln Sultan Ismail nak pergi ke bangsar tu. Aduhaii risau tak hingat dah ni. Nervous lebihhh dah ni >__<

Tuesday, March 6, 2012

HoneyMoon

Ehh ehh rasanya dah boleh pasang impian nak pergi honeymoon kat mana kot? Haha. Impian je tak pe kan. Tak salah pun. Nak merealisasikan impian tu kena ambil masa yang agakkkkkk lama dan panjang. Yela kena fikir juga tahun bila kau nak kahwin. Kalau 3,4 tahun lagi insyaallah impian tu boleh dicapai lagi. Kalau nak kahwin tahun depan, impian nak pegi honeymoon nun jauh di sana, memang kena bertungkus lumus kumpul duit la. Mana nak kumpul untuk kenduri, untuk honeymoon kat nun jauh di sana lagi kan. Lain la kalau kau kahwin dengan anak dato', tan sri, jutawan, artis kaya, petikk jari je duit sekelepuk datang. Leh pegi honeymoon nun jauh di sana tu. Kan..Insyaallah rezeki tu ada kat mana-mana. Tapi make sure all the rezeki yang datang tu dari sumber yang halal. Nak bagi anak bini suami makan. Masuk perut. So biar la datang dari sumber yg diredhaiNya. 

Ok now aku nak cerita pasal honeymoon. Actually tak fikir pun nak pegi honeymoon kat mana. Almaklum la kahwin pun tak tahu lagi bila. Huhu. But!! Tetiba tadi aku tengok 1 cerita kat channel mana entah, cerita pasal Korea! And aku tertarik pada JEJU ISLAND!! OMG. Teruja kejap. Tapi aku pelik. Padahal sebelum ni kalau tengok cerita Korea, ada je Jeju Island tu. Tak pulak aku kisah. Tapi sekarang teruja lain macam. Rasa nak bertapak kat Jeju Island tu membuak-buak pulak. Dah mula fikir and kira-kira kalau nak pergi sana berapa kos dia. hahaha. Gila la aku ni. tapi serius teringin nak pegi :) So kepada encik Bakal Suami sila la kumpul duit untuk ke Jeju Island. hehehehe. hahaha. Botak la kepala encik bakal suami aku nanti kan. But, aku boleh kumpul duit sendiri la kalau nak pegi sangat. Tak kan nak harap kat encik bakal suami pulak kan. Kesian mereka-mereka kalau kita berharap kat mereka-mereka je. So that's why la aku target 3,4 tahun from now. Tak pun 2,3 years from now pun ok jugak kot. :) Ok dah boleh set la. Kos berapa then sebulan kena simpan duit berapa untuk pegi Jeju Island. Bukan Jeju Island je, sekitarnya sekali la kan. KOREA!! :)


**Location Jeju Island**
source: pacik Google :)


Ni la yang pacik Google tunjukkan bila aku request nak picture Jeju Island. Betul la ni sebab dalam cerita yang aku tengok tu pun ada tunjuk kawasan macam ni :) CANTIK! Laut biru gituuu

Kalau tak dapat pegi Jeju Island, second place aku nak pegi LONDON CITY!! :) Wahh demand la aku ni. Hehe. Dah kata impian. Kalau impian, kita bebas nak mengimpikan apa-apa pun. Then try to laksanakan impian tu. Kannnn.


Cantiknyaa bridge ni. Kalau dalam gambar dah cantik, can you imagine, bila kita sendiri ada kat tempat tu. Fuhhh! Tak berkelip mata wa cakap sama lu.



P/S: Ok sekian saja post untuk kali ni. Ingat! Pasang la impian dari sekarang and try to realisasikan impian korang tu. :) 

Monday, March 5, 2012

Happy MonthlyVersarry Sayangggggggggggg

Today 5.3.2010>> Our relationship dah cecah 1 tahun 10 bulan. Wahh! Another 2 months to go :)
Err sapa yang tak suka entry ni sila jangan baca okey! These are the way I'm update my blog and this is my blog so sukahati aku nak update entry about what. Asalkan tak menyentuh isu sensitif dunia, kerajaan, negara or hidup pembaca :) Dan tujuan blog ini ditubuhkan adalah untuk aku menceritakan anything about my feeling, my family, friends and him. So I think no problem :)


Cute kan background picture ni. So sweettttt


Lagi dan lagi mengEdit picture :)

p/s: Kita sama-sama berusaha okey! :)
Insyaallah




Sunday, March 4, 2012

Rindu Merindu

Awak rindu saya, saya rindu awak.. hihi. Ni la lumrah cinta jarak jauh. Asik rindu merindu. E-mail je penghubung kami. Alhamdulillah dia sihat kat sana and aku makin sihat juga kat M'sia ni :) Hari-hari kami berE-mail je. Tengah bosan-bosan, me mengEdit picture kitorang. Tak de kerja la katakan. Padahal tak sedar thesis tak settle and tempat untuk intern pn x decide lagi. :)


Ehemm. Cinta hati saya. Kami sentiasa berdoa jodoh kami berpanjangan. Insyaallah kalau diizinkan-Nya 




p/s: from ticker tu our relationship dah 1 year 9 months and 4 weeks. Alang-alang dah 4 weeks tu I assume dah 1 year and 10 months la. Hihi. Happy monthlyversarry for both of us! :)




Monday, February 27, 2012

BFF (BestFrenForever)



Without them I'm nothing..............................
Every single moment will always in my mind.........
Korang memang the best fren ever and ever!!! :)
Sedih weh bila fikir tinggal lagi beberapa bulan je kat muadzam ni
Even sekarang baru nak masuk bulan 3, tinggal lagi 2 bulan je bertapak kat UNITEN ni
Then after that masing-masing dah buat haluan sendiri. 
Yang area KL-Melaka still leh hang out. But yang Kedah-Penang-Perak-Perlis tuuuu
Susah nak jumpa korang. Nanti kita wat gathering kat KL la kan. Haha!
Aku happy sangat dapat member macam korang. Susah sama-sama, senang sama-sama
Korang memang superb lah!! :)
Thanks for everything sayang sayangggggggggggg :)



Friday, February 24, 2012

Inspiration >>>>> DIET

Owhhh dah kul 4 lebih pagi but aku still berjaga. Huh. Padahal pagi tadi bangun awal sudah. Eheeemm ehemmm. Aku rasa dah berJUTA kali aku cakap pasal DIET tapi tak tahu la bila nak berhasil. Hihi. Bukan tak buat, tapi tak disiplin. Tak maintain. Memang la tak nampak hasil. Ok my bad! :) Terbaca dalam satu majalah ni. Majalah WANITA. Cerita tentang diet. Orang perempuan kena la jaga penampilan diri. Kalau tak selesa dengan penampilan diri, self confident will reduce. So penjagaan badan sangat penting. Betul cakap buku tu. Ehh author majalah tu la. :) Dah berpuluh ratus artikal yang aku baca. Tapi bila nk disiplin diri ni pun tak tahu la. Ni dah dekat hujung bulan 2. Aku kena slim sikit before bulan 6. Paling lewat pun bulan 5 mesti dah nampak perubahan. Huuu. 1st sebab dah janji dengan Aroo. Hakhak. 2nd sebab nak kerja dah oii. Praktikal dulu. Then kerja. So kene la jaga penampilan dari sekarang ni. By hook or by crook kena juga disiplinkan diri. Hari ni dah 4 hari aku tak sentuh nasi. Before ni dah pernah diet without nasi. Memang berkesan. Tapi aku ni jenis tak disiplin. That's why benda tu jadi tak maintain. Hihi. Nasib badan la. So as a inspiration for me, aku pun take a picture from majalah WANITA ni. Konon la kan. Hopefully tercapai la nanti. :)) 



Ni yang paling penting ni :)




Sunday, February 5, 2012

1 Year & 9 Months

Monthlyversary for me and Aroo :) Already 1 year and 9 months! But he's too busy.. No wish from him :( It's ok la. I know he will remember and will wish later. :)

Salam Maulidur Rasul 1433H

Tercipta satu lembaran sejarah
Di tanah suci Kota Mekah
Hari yang mulia penuh syahadah
Bermulalah sebuah kisah

Malam isnin subuh yang indah
Dua belas rabiul'awal yang cerah
Dua puluh april tahun gajah
Lahirlah zuriat dan syahadah

Abdullah nama bapanya
Siti Aminah ibunya
Riang gembira menyambutnya
Lahirnya putra yang utama

Muhammad nama diberi
Gelaran yang terpuji
Nikmat Illahi sama disyukuri
Terima putra yang berbakti

Keadaan yatim anak mulia
Lahirnya bawa cahaya
Alam derita jadi gembira
Terima junjungan mulia

** Selawat ke atas junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W**
** Dulu zaman sekolah bila sambut Maulidur Rasul mesti ada nasyid lagu ni. Tiba-tiba kerinduan pulak zaman sekolah. Hihi. :)

Thursday, February 2, 2012

Aishiteru

Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
Saatku harus bersabar dan terus bersabar
Menantikan kehadiran dirimu
Entah sampai kapan aku harus menunggu
Sesuatu yang sangat sulit untuk ku jalani
Hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
Kadang ku berfikir cari penggantimu
Saat kau jauh di sana

Gelisah sesaat tiada khabarmu ku curiga
Entah penantianku takkan sia-sia
Dan berikan satu jawaban pasti
Entah sampai kapan aku harus bertahan
Saat kau jauh di sana rasa cemburu
Merasuk ke dalam pikiranku melayang
Tak tentu arah tentang dirimu
Apakah sama yang kau rasakan

Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
Bila kau rindu pejamkan matamu
Dan rasakan a a a aku
Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetiaan ini
Akan tulus a a ai aishiteru

Hapus sendiri pikiran melayang terbang
Perasaan resah gelisah
Jalani kenyataan hidup tanpa ghairah
Banyak segala misi dan ambisimu
Akhiri semuanya cukup sampai di sini
Dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
Ku mohon kau kembali
:)

p/s: When I miss you, I'll talking to the moon and said I LOVE YOU!


Gemersik Kalbu VS Vanila Coklat

Sekarang ni kalau sesiapa yang rajin follow drama kat TV3 mesti know about this two drama. Boleh dikatakan two drama ni antara yang famous juga sekarang ni. Bagi aku dua drama ni yang famous. Actually ada lagi yang lain for example samarinda and zahra tapi aku tak follow sangat samarinda and zahra ni. Aku just follow Gemersik Kalbu and Vanila Coklat. Heeeeeeeeee. 
Gemersik Kalbu ni actually dah lama kat TV3 aku mula rasa minat nak tengok since Suffian try nak pikat Raihana. Hihi. Every single scene both of them sweet sangat. Manja nakal gitu ^_* Tapi agak kurang bila jalan cerita ni lambat gila. But aku suka tengok drama ni. Hmmm novel dia rasanya macam pernah baca tapi dah lupa la yang mana satu. 
Ok second movie yang best sekarang ni Vanila Coklat. Zara dengan Amir! Sangattttttttttttttt sweet. Even selalu gaduh tapi diorang still nampak sweet. Aku sukaaaaa gilaaaaaa ok drama Vanila Coklat ni. Tapi sayangnya seminggu sekali je. Memang rasa tak sabar nak tunggu next episod! Hihi. Episod next week Amir said I LOVE YOU kat Zara. Wahhhh! Aku sangat tak sabar nak tunggu. Emosi pulak tengok drama ni. Hehe.. 
Memang best and sweet nak buat macam mana kan. Member-member aku pun gila dua drama ni juga. So memang best la. Hihi. By hook or by crook memang kena tengok juga. Kalau tak dapat tengok live kat TV3, aku akan tengok kat Internet TONTON. Hehe. Sanggup tu. :)
Tak sabar nak tengok ending. Mesti tambah tambah tambah sweet! :P



^_^ >>> ^_*

Monday, January 30, 2012

Final Semester Begin!

Selama tiga minggu cuti semester. Duduk kat rumah, bangun tido, mandi, pergi tadika ambik anak buah, balik rumah then memasak, makan, kemas rumah, tengok tv, settle anak buah semua, keluar habiskan duit, jalan-jalan buang masa, cuci mata, blaa bla.. Ni la rutin harian tiga minggu aku. Then today sekelip mata je dah sampai kat MUADZAM SHAH yang aman damai permai. Rasa macam baru je semalam bersuka-ria kat bandar tup tup hari ni ehhh dah sampai hutan. Haii haii haii.. Apakan daya. Berat kaki melangkah.. :) Suddenly teringat "ehh last sem la" so happy tetiba. Hehe. Ohh aku dah last semester la sekarang ni. Dah super senior rupanya. Kejap je hampir 4 tahun aku bertapak as a student kat UNITEN Muadzam Shah ni. Dah alami perit hidup susah, senang, sedih, gembira kat negeri orang ni. Jauh dari keluarga, jauh dari entertainment.. Semuanya akan berakhir this early May :)

Final semester. New semester. New hope. New spirit. Mengharapkan kejayaan dalam bidang yang aku ceburi ni. Mengharapkan segala penat lelah berbaloi dengan sebuah kejayaan. Alhamdulillah aku dah hampir mencapai apa yang aku impikan selama ni. Insyaallah. Semoga Allah permudahkan urusan aku di akhir semester ni. Syukur alhamdulillah aku dapat apa yang di target semester lepas. And harap dapat maintain untuk this last semester. So, kena study kuat lagi lagi dan lagi. Lupakan semua untuk seketika kot. 4 bulan je bukan lama pun kan. :) 

Sentiasa berpegang pada kata-kata ni : Never consider the possibility of failure; as long as you persist, you will be successful - Brian Tracy

Saturday, January 28, 2012

No title

Ahaaa ni bermaksud no idea to put a title :)
So just put >>> No Title <<< hihihihi
Ok lately ni aku suka sangat buka blog seseorang ni. Bila baca setiap inci ayat, setiap post rasa tenang and dapat sedikit ilmu, semangat and banyak lagi. Dapat la aku tambah sedikit sebanyak ilmu yang kurang ni. Seriously seronok la baca blog beliau. Dah la comel, cantik, sopan lagi tu. Anugerah Allah memang tiada tandingan.Sangatttt teruja lah! Haaa tengok tu. Betapa bestnya aku baca blog beliau ni. :) Salah satu ayat yang aku terbaca dan tersimpan dalam hati ni :) >>> Don't compare your life to others'. You have no idea what their JOURNEY is all about <<<
Think about it! Ayat ni memang betul dan tersangat betul. Setiap orang ada JOURNEY mereka tersendiri. So no need to compare with others. Kita tak tahu future nanti macam mana. Just live in your own way. Remember that!
Heeee dari tadi tak bagitau pun kan blog siapa yang aku suka singgah lately ni. Si cantik dan manis ni adalah.......................
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Jum kita sama-sama cari sedikit ilmu kat blog ni.. :)

Friday, January 20, 2012

;)


Yes I'am! :)

Biar Mimpi Sampai Ke Bintang

Holla! Ok actually cerita Biar Mimpi Sampai Ke Bintang ni dah pernah ditayangkan di Astro Ria. Ok aku dah ketinggalan zaman untuk cerita ni. Orang dah sampai ke bintang aku baru nak pasang mimpi. Haha. Biasa la duduk kat hutan Muadzam Shah tu. Astro tak de kat rumah. Kalau nak tengok Astro kena turun bilik TV. Kalau la aku ni seorang yang rajin turun even rumah tingkat 1, bilik TV ground floor :) Kalau tanya pasal cerita Nora Elena, Tentang Dhia ok la aku memang update sebab TV3 kat rumah aku leh la tengok. Hihi. 

Ok tak nak story about channel pun. Nak story about Biar Mimpi Sampai Ke Bintang. Hero dia Randy Pangalila seorang jejaka kacak from Indonesia. Siapa tak kenal kan. Dah banyak cerita aku tengok dia ni berlakon. But minat biasa je. Tapi bila tengok dia berlakon dalam cerita BMSKB ni, AWESOME!! Dia sangat sweet!!! Fall in love with him kejap! Kejap je, tak boleh lama-lama sebab hati ni dah dimiliki. Haha! :) Heroin dia si budak comel itu Elfira Loy. Dia memang comel and cantik. 

Cerita ni kelaka+sweet+romantik! Memang aku tergelak besar jugak la bila tengok cerita ni. Teringin nak lelaki yang sweet macam tu. Errr Aroo sweet jugak la tapi Tak boleh kalahkan Randy Pangalila ni. Hahahahak. Kalau Aroo baca mesti dia nak lawan! Hihi. Tapi anda tetap di hati saya, Aroo :)

Ok scene yang aku suka dalam cerita ni. Hmmm.. Scene yang mana erk. Scene kelakar time Andy bawa Alya dengan kawan dia yang sengal tu balik rumah mak Yam. Sangat kelakar time tu. :) Cerita ni sangat best la.. Tengok banyak kali pun tak jemu. :)


Thursday, January 19, 2012

Delete, Delete & Delete Lagi

Post ni tak de kena mengena dengan blog pun. Hihi :). But it's all about MukaBuku. Hari ni aku menDELETE mereka, mereka dan mereka yang tersangat annoying di MukaBuku ni. Kalau sekali sekala nak mengAnnoyingkn diri tu tak salah. But ni dalam sehari ada 24 jam, aku rasa mereka, mereka dan mereka ni gunakan masa 17jam untuk mengAnnoyingkan diri. Another 7 jam tu mereka, mereka dan mereka tidur+makan kot. Haha. Semak la pulak kepala aku bila baca setiap inci status mereka, mereka dan mereka ni. Bukan jealous. Nak jealous ape hal nya sebab setiap status mereka, mereka dan mereka tu seolah mereka adalah hot stuff. Hello. Kau tak sedar ke kau ni tersangat annoying. Haaa macam tu la. Lagipun tak de effect pun mereka, mereka dan mereka tu dalam friends list aku. Bukannya kenal pun. May be dulu aku jenis main approve je sapa-sapa kot. haha. Salah sendiri kan :) Sekarang aman la sikit bila dah tak da lagi mereka yang annoying tu. Dalam proses nak mencari si annoying seterusnya. :)

Wednesday, January 18, 2012

Kawan Itu Anugerah

Hellooo! Evening! Ehh cepat je masa berlalu. Dah petang pun. Rasa macam baru je bangun tidur pagi tadi. Ok straight to the point. Actually nak bercerita tentang sahabat a.k.a Ain Raus! Ni link blog ain http://ainraus.blogspot.com/

Even though baru je kenal tapi rasa dah macam kenal lama. Tapi baru tak la baru pun. Dekat setahun juga la kami kenal. Bermula kat MukaBuku tu la. Hihi.. Thanks to Aroo sebab kalau aku tak kenal Aroo aku tak kan kenal ain :) Nasib kami berdua sama. Orang tersayang jauh di tengah laut. So ni la yang special Ain ni. Aku faham apa yang Ain rasa and Ain pun faham apa yang aku rasa. Maybe sebab tu kami boleh masuk together. Haaa lagi 1 thanks kat Ain sebab ajar aku makan Tutti Frutti. Errr aku agak kuno sikit sebab tak pernah rasa lagi benda ni. Hahaha! So first time Ain yang bawa. Ok lepas ni leh la pegi lagi sebab aku dah taw macam mana. Haha. Maluu siot. Tapi ok la kan. Kalau tak belaja mana nak taw. So dah belajar sikit next time xla malu lagi. Hakhakhak.

Cik Ain ni baik. Kitorang tak cerewet and dua-dua jenis tak kisah ape pun. Means tak kisah makan kat mana, tengok wayang cerita apa, nak keluar pergi mana. Semua berjalan dengan lancar. Nak berkaraoke tapi tak de rezeki la pulak. Sampai tempat karaoke tu dah tutup. Baru nak melalak sesama. Before ni tengok wayang cerita hantu. Cerita Sesuatu Yang Tertinggal. Yang kelakarnya aku dengan Ain penakut sikit kalau tengok cerita hantu. Mata mesti kena tutup sikit. Hihi. Tapi tetap nak tengok. :)

Sangat senang kawan dengana Ain. So lepas ni kalau ada apa-apa yang nak diluahkan tentang Encik Sailor tu boleh la kami share together. Sebab masing-masing memahami. :)
Thanks Ain! Thanks for being my friends. :)

Heart is never deceive

^_*

Tuesday, January 17, 2012

All About Life


Agree with this!  Love the people treat you right. Menyayangi orang yang sayang kita dan memaafkan orang yang melukakan hati kita. Itu lebih baik daripada berdendam dan bermusuh. Memaafkan amat susah. Tapi kita sebagai manusia tak lepas daripada membuat kesilapan. Why not maafkan those yang dah buat kesilapan kat kita. Sedangkan Allah mengampunkan hambaNya, inikan pula manusia. Lumrah kehidupan. Bila kita dah memaafkan seseorang tu kita akan rasa tenang je jiwa ni. Sebab tak ada lagi perasaan dendam, benci membenci semua tak ada dah. So teruskan kehidupan dengan aman dan tenteram. :) 

Orang yang dah buat kesalahan tu sure akan mengaku dan akan say sorry pada orang yang terluka. So, tak ada kes rugi, menyesal, sebab setiap yang berlaku tu ada hikmah disebaliknya. Mungkin Allah sekadar nak menguji kesabaran hambaNya dalam mengharungi pahit manis kehidupan.

Happy Birthday To Me :)

16 Januari 2012 genap umur aku 22 tahun. Woww dah meningkat dewasa, dewasa dan dewasa. Huhu. Tak la dewasa sangat tapi dewasa la juga. :) Thanks for family members, friends and orang yang nun jauh for birthday wish. Tiada apa yang lebih bermakna bagi diri seseorang selain daripada ucapan from orang sekeliling. Dan yang paling terharu dapat wish from orang yang jauh tu. Thanks dear.. Even dia jauh but dia tetap ingat my birthday. Really appreciate it! Bila umur dah 22 tahun ni mesti orang kaitkan dengan KAWIN!! Especially my mum. Tak boleh lupa bila mak cakap ni dah 22 tahun. So, 23 tahun nanti kahwin la ye. :) Mak, anak mak ni muda lagi taw. Banyak lagi impian yang nak dicapai. Hehe. Mak dah bersedia nk terima menantu baru ke? :) 2,3 tahun lagi Insyaallah kalau dah sampai seru akan dilaksanakan la hajat mak tu. Orang cakap percakapan ibu tu 1 doa. *_^ dan yang paling penting mak selalu doakan aku dapat kerja yang baik dan dipanjangkan umur. Amin. Mudah-mudahan segala percakapan mak ni akan menjadi kenyataan. ambil berkat daripada apa yang ibu kita cakapkan. :) syukur alhamdulillah because Tuhan masih bagi aku peluang untuk hidup di dunia ni. Masih diberi peluang untuk mencapai cita-cita and matlamat hidup. :) 

Friday, January 13, 2012

Feelings Can't Be Cheated


Agree?? Yess I super duper agree with this words! Meaningful kan? Aku ada pengalaman. Hehe. Dulu aku tak nak mengaku dengan apa yang aku rasa. But at last! Aku tak dapat tipu diri aku sendiri. Hihi. Konon tak nak dah rasa macam tu. Tapi tak dapat nak mengelak. Dah datang, nak buat macam mana. Selagi Tuhan kurniakan kita rasa ingin menyayangi dan disayangi, nobody can stop that feeling. Just terima dengan hati yang terbuka and redha dengan segala yang dah ditentukan :) Berdoa dan terus berdoa semoga kebahagiaan tu akan jadi milik kita. Alhamdulillah, now I get what I want and hopefully it will long lasting. Amin!

I'm So Glad I Have You!


P/S: special thanks for those make my life meaningful! I'm so glad because all people around me make my life complete! >>> Family, Friends, Him, ! :)

Thursday, January 12, 2012

Bersawang

Adoii rasa macam dah bersawang pulak blog aku ni. Mana tak nya, dah berapa lama guna design macam ni. Baru-baru ni just tukar fonts je.. Nak tukar design malas la. Lagipun aku tak kretif :( setakat tepek sana sini aku reti la. Haha! So, how? Hmmm. Bila entah nak tukar. Esok, lusa, tulat. Sekarang tengah cuti sem kan. So anytime leh tukar kalau aku rajin.But..... Aku malas laaaaaaaaaaa! Susah la kalau penyakit malas ni dah datang. Penyakit yang tak de ubat. Apa nak jadi la dengan aku ni ^_^ sikap malas ni dah sebati dalam diri. Lebih-lebih lagi kalau cuti. Memang mntak membesarkan badan jela. Haha.. Esok nak usha design blog la :)

Friday, January 6, 2012

Love Is Great!


Love is great when you get what you want. Love is great when a person that you love also love you. Love is great when someone always thinking of you. Love is great when you know how to appreciate it!

Thursday, January 5, 2012

1 Year & 8 Months!

OMG hampir terlupa hari ni monthlyversary with aroO! huhu. busy final exam. suddenly tengok date 5.1.2012 la pulak. :) Happy MonthlyVersary dear!

Monday, January 2, 2012

Beginning of 2012

Orang seronok-seronok celebrate new year kat luar aku seronok sambut new year dengan buku kat dalam bilik. Huuuuuuu. Sedih. But tak pe la. Tahun ni je. Kalau dipanjangkan umur tahun depan leh la celebrate new year macam before ni. Tapi celebrate ape je. Tengok firework jela. Nak kata lepak dengan member time new year sampai 2,3 pagi memang bukan aku la. Huu. At least nak keluar dari muadzam ni if new year kan. Tak nak la terperok dalam bilik. Hmmm. Nasib badan la. Beginning 2012 dengan buku la. 

Lagi satu nak cerita sini. Aku geli hati la baca komen someone ni. Hmm. Umur tak tahu la berapa tapi rasanya kategori 20+ jugak la. Yang penting older than me :) Tapi berkomen dah macam budak sekolah rendah je. Hihi. Jahat la aku ketawakan orang. Tapi memang betul pun la. Kalau umur dah dewasa tu buat la cara dewasa. Ni komen macam childish. haisshhh. Mengarut bagai bagi la kat dia. Aku stalker ke?? Tak la. Tetiba keluar komen tu so terbaca. Bila terbaca sikit melarat la terbaca banyak. Haha. Tapi may be tu cara dia kot nak berkomen. Tapi aku tetap rasa kelakar. :) Tak baik gelak kat orang. Hehe. Ok this is my bad. ^_^