Saturday, December 31, 2011

2012

Hai. Belum pun masuk tahun baru tapi aku dah post about tahun baru 2012. :) Orang cakap excited terlebih pulak. haha. Less than 24 hours dah nak masuk tahun baru, tinggalkan 2011 yang full of memories. Suka, duka, gembira, susah, senang semua ada. Semua tu dah berlalu. Tahun 2012 ni Insyaallah lebih bermakna untuk aku. Sebab 2012 aku habis study, aku grad, kalau ada rezeki dapat kerja and boleh la kejar impian aku. Apa impian aku? Aku nak dapat kerja yang bagus-bagus then nak balas jasa family terutama my mum yang banyak bagi semangat kat aku. Bila teringat balik terlalu banyak sangat pengorbanan my mum. Starting from 1st day aku dilahirkan sampai la aku masuk universiti she's always by my side. 

Bab kahwin tu semua tolak tepi dulu. Sape tak nak kahwin kan?? Tipu la kalau aku cakap tak nak kahwin. Tapi banyak lagi benda yang aku nak capai before kahwin. Seronok dengar member bertunang, yang dah kahwin, pregnant and bakal kahwin. Tapi tu la, impian lain kena penuhi dulu. Baru boleh fikir kahwin. Enjoy pon tak puas lagi. Hehe. Bukan enjoy berpesta tapi hidup bebas tanpa ikatan dengan sape2. Setakat couple tu tak la seberat kahwin. Kahwin ni tak berat tapi kena yang betul2 bersedia. Aku bersedia, tapi not fully :) 

Apa pun impian yang aku simpan dari budak2 lagi nak kena capai dulu. Yang penting family diutamakan. Kalau dah sampai seru kahwin la jugak. Cuma bila tu tak pasti lagi. :) 2012 aku 22 tahun! Haha! Tu yang nak tunggu. :) And yang buat 2012 ni bermakna jugak is anniversary aku n Aroo, 2 years! Bermakna ok! Bukan senang nak bertahan sampai 2 tahun. Orang cakap nak capai setahun pun susah. Bia la orang nak cakap "alaa baru 2 tahun" ada aku kisah ke? Hidup aku, so WHAT?? Haa camtu la kan. Hehe. Doakan yang baik2 suda la. Ishh ishh.. Mudah-mudahan 2012 ni membawa seribu rahmat, rezeki and bermakna buat aku, and orang sekeliling yang aku sayang! :)


2 comments:

  1. semoga wani dengan aroo kekal hingga ke jinjang pelamin. :)

    ReplyDelete
  2. Amin... Thanks ain! Semoga ain and afiq pun kekal hingga ke jinjang pelamin. jgn lupa jemput ok! hehe

    ReplyDelete

L.O.V.E