Saturday, December 31, 2011

2012

Hai. Belum pun masuk tahun baru tapi aku dah post about tahun baru 2012. :) Orang cakap excited terlebih pulak. haha. Less than 24 hours dah nak masuk tahun baru, tinggalkan 2011 yang full of memories. Suka, duka, gembira, susah, senang semua ada. Semua tu dah berlalu. Tahun 2012 ni Insyaallah lebih bermakna untuk aku. Sebab 2012 aku habis study, aku grad, kalau ada rezeki dapat kerja and boleh la kejar impian aku. Apa impian aku? Aku nak dapat kerja yang bagus-bagus then nak balas jasa family terutama my mum yang banyak bagi semangat kat aku. Bila teringat balik terlalu banyak sangat pengorbanan my mum. Starting from 1st day aku dilahirkan sampai la aku masuk universiti she's always by my side. 

Bab kahwin tu semua tolak tepi dulu. Sape tak nak kahwin kan?? Tipu la kalau aku cakap tak nak kahwin. Tapi banyak lagi benda yang aku nak capai before kahwin. Seronok dengar member bertunang, yang dah kahwin, pregnant and bakal kahwin. Tapi tu la, impian lain kena penuhi dulu. Baru boleh fikir kahwin. Enjoy pon tak puas lagi. Hehe. Bukan enjoy berpesta tapi hidup bebas tanpa ikatan dengan sape2. Setakat couple tu tak la seberat kahwin. Kahwin ni tak berat tapi kena yang betul2 bersedia. Aku bersedia, tapi not fully :) 

Apa pun impian yang aku simpan dari budak2 lagi nak kena capai dulu. Yang penting family diutamakan. Kalau dah sampai seru kahwin la jugak. Cuma bila tu tak pasti lagi. :) 2012 aku 22 tahun! Haha! Tu yang nak tunggu. :) And yang buat 2012 ni bermakna jugak is anniversary aku n Aroo, 2 years! Bermakna ok! Bukan senang nak bertahan sampai 2 tahun. Orang cakap nak capai setahun pun susah. Bia la orang nak cakap "alaa baru 2 tahun" ada aku kisah ke? Hidup aku, so WHAT?? Haa camtu la kan. Hehe. Doakan yang baik2 suda la. Ishh ishh.. Mudah-mudahan 2012 ni membawa seribu rahmat, rezeki and bermakna buat aku, and orang sekeliling yang aku sayang! :)


Wednesday, December 21, 2011

21.12.2011

Alhamdulillah hari ni selesai suda proposal defense untuk student HR Research, including me :) Alhamdulillah jugak sebab proposal accepted but minor correction. Just betulkan sikit je. Panel nak aku ubah author means kena cari latest author :) benda dah ada just add again masuk dalam proposal. Memang legaaa sangat sebab semua accepted! Member-member aku semua accepted just tolak tambah sikit je macam aku. Berbaloi la penat, tak cukup tido, tension kami selama 1 sem ni.. So sekarang nak prepare final exam pulak.Super duper happy! 1st stage da lepas. So next sem prepare utk step 2 pulak, kena applied means full thesis. Ni la yang buat super duper tension. Tak pe, saba.. Bak kata Aroo, nak grad mesti ada halangan. :) Chaiyokk!







* Semua picture ni ambik lepas presentation sebab before present tak brsemangat nak ambik gamba. Semua nervous. Huhu.. After present and after dapat result baru bersemangat terlebih :)



Sunday, December 18, 2011

My Facebook Account Has Been Hacked!

Rasa nak marah bila dapat tahu ada someone yang tak bertanggungjawab sesuka hati tukar password facebook aku! Then sekarang I'm in trouble sebab langsung tak boleh buka facebook. Super duper trouble bila email yang daftarkan facebook ni pulak aku dah lupa password! adoi.. Kalau aku dapat siapa yang pandai-pandai tukar aku ketuk ketuk dia. Mr. Aroo pun pelik macam mana facebook aku boleh kena hack. Tak de sesapapun tahu password aku. Ni mesti ada orang yang da PANDAI sangat pasal hack then masuk facebook orang lain tukar password. Memang tak selamat la dunia hackers ni. Zaman sekarang ni banyak sangat orang yang serupa binatang. Edit picture orang lain then tukar dari berbaju jadi tak berbaju. Apa dah jadi la dunia sekarang ni. Dah makin teruk. Ya Allah! jauhkanlah aku dari perkara-perkara yang mendatangkan fitnah dan selamatkanlah aku dari orang orang yang tak bertanggungjawab. Amin! 


Monday, December 5, 2011

Thursday, December 1, 2011

1 December 2011


The last months of the year has started! It can be said for UNITEN students like me, December is hectic months! Because of what? Because this December we have presented our proposal for subject Human Resource Research. This presentation can be said like our ticket for graduation. It was just a proposal and if accepted by a panel, we can proceed with our research project. But it will starts next year. Nowadays only have to focus on proposal. Just now still need to looking other ideas. Please give me some ideas to achieve 10,000 words! Huge numbers right?? But it's reality. Hmmmmmmm. :( December.......... Please be nice to me! :) Other than that, ermmm... End of this month final exam will begin! And after that I'll become a senior last semester! :) Wish me luck!