Tuesday, November 8, 2011

Syurga Cinta (Movie)

Ehem ehem.. Baru balik dari kampung sempena cuti Hari Raya Aidiladha. Baru seminggu cuti Deepavali then balik kampus for midterm then going back to hometown for cuti Aidiladha pulak. Wut a long long long journey and wasting time! Dah la tengah banyak kerja nak kena siapkan sekarang. Because of cuti banyak kerja tergendala. Hehe. Orang dah bagi cuti nak bising pulak aku ni. Bukan ape la kan. Aku ni kalau cuti memang tak ingat dengan due date nak submit assignment. :) sekarang dah kena bertungkus lumus nak complete all assignment because due date semakin menghampiri aku! Padan muka aku la kan. Cuti sampai tak ingat dunia. Huhu..

Actually tak nak cite about cuti pon. Nak cite about 1 movie ni. Syurga Cinta. sure cite ni dapat sambutan hangat masa baru keluar wayang tu. Sebab cite dia superbbb best! And aku tak jemu nak tengok citer ni even dalam tv ulang 10x pon aku tetap mengadap. Sampai akak aku cakap cite ni dah lapuk. Tapi aku tetap suka. hehe.. My idol berlakon la. Of coz cik Heliza yang comey loteyy tu. I like this movie. Sebab movie ni banyak bagi pengajaran. Especially to perempuan macam aku ni. Citer ni bagi 1 kekuatan pada kita as perempuan sebab tengok la reaksi Syuhadah(Heliza) dalam cite ni. Even tahu orang yang dia sayang tu tipu dia but dia still leh tersenyum and tenang je. Memang la berlakon. Tapi tak salahkan kalau nak jadikan situasi tu as a guide untuk kita. :) Dulu start aku tengok cite ni terus jatuh cinta la sebab cite dia memang best. Memang leh ambik contoh. Tapi aku tak suka scene kat disco semua tu. Aku suka scene yang ada Heliza. hehe. Terasa nak download cite ni je. Dulu ada simpan but since hardisk laptop rosak habis semua hilang. huhu. Enjoy this movie! 

No comments:

Post a Comment

L.O.V.E