Saturday, November 19, 2011

I Miss You

Kalau dalam malay saya rindu awak! Haaa dalam bahasa lain aku tak fasih. Cari dalam google tapi tak faham. Kalau salah nanti wat malu je. Huhu.. So tak payah nak berlagak sangat la yang aku ni pandai bahasa lain.. Hakikatnye faham malay and english only. Hihi.!
Rinduu la, apa lagi nak cakap. :( Rindu sangat kat orang nun jauh di sana.
Mudah-mudahan dia sihat and sentiasa dilindungi. Amin.




Thursday, November 17, 2011

Distance Is Not A Barrier

Cewahh tajukk entry ni. Haha. Tak taw dari mana dapat idea ni. Fikir punya fikir belasah la tajuk ni.. But tu bukan utamanya. :) utamanya yang aku nak ceritakan is......... Walaupun dia jauh dari pandangan mata, telinga dan segala deria yang ada, tapi dia tetap buat aku happy.. Hopefully it will long lasting my dear.. Even though tak dapat nak bergayut seseronok macam orang bercinta jarak dekat ni, still rasa yang dia tu dekat je. Hakikatnye memang jauh pun. Jauh sangat. Dia kat benua mana aku pun tak master lagi dalam bab peta dunia ni. Yang aku tahu dia kat Aruba near Amsterdam. Haha. Nak mengadap world map tu memang tak la. Setakat tengok macam tu je boleh. I don't have enough time to do something complicated lebih-lebih lagi dalam keadaan kerja banyak dan internet yang sangat laju (lain maksud). Email penghubung kami. Sehari sekali dapat reply email dia. Email company lembap banyak dari yahoo or skype or fb or whatever. Traffic jam dari laut kot. Ikan dugong segala ikan tengah berkumpul. Tu yang lembap sikit nak sampai kat aku. Huh. Apa pun 1 email pun da cukup lepas rindu sikit, dapat sengih cukup la. Hehe. Sentiasa doakan keselamatan dia. 5bulan 3minggu nak tunggu dia balik. :)

Saturday, November 12, 2011

Stress

Boleh tak nak cakap i'm in stresssssssssssssssssssssssssssss! Sangat okey! Ni la padahnya bila cuti tak ingat assignment yang nak kena hantar 15 Nov ni. Haha. Padan muka aku. Banyak gila nak kena settle sekarang ni. Rasa macam nak study pun tak sempat because of assignment. Baru amek 5 subjek assignment dah macam amek 7 subjek. memang tengah stress. Tapi dalam stress ni still lagi boleh tersenyum... :) hehe. Tu yang paling penting kot. Kalau stress tak semestinya kita kena muram je. Orang nak tengok muka pun tak hingin la kalau muka tu bermuncung je. haha! Apa pun chaiyokk to me! :) Sekian..


Tuesday, November 8, 2011

Syurga Cinta (Movie)

Ehem ehem.. Baru balik dari kampung sempena cuti Hari Raya Aidiladha. Baru seminggu cuti Deepavali then balik kampus for midterm then going back to hometown for cuti Aidiladha pulak. Wut a long long long journey and wasting time! Dah la tengah banyak kerja nak kena siapkan sekarang. Because of cuti banyak kerja tergendala. Hehe. Orang dah bagi cuti nak bising pulak aku ni. Bukan ape la kan. Aku ni kalau cuti memang tak ingat dengan due date nak submit assignment. :) sekarang dah kena bertungkus lumus nak complete all assignment because due date semakin menghampiri aku! Padan muka aku la kan. Cuti sampai tak ingat dunia. Huhu..

Actually tak nak cite about cuti pon. Nak cite about 1 movie ni. Syurga Cinta. sure cite ni dapat sambutan hangat masa baru keluar wayang tu. Sebab cite dia superbbb best! And aku tak jemu nak tengok citer ni even dalam tv ulang 10x pon aku tetap mengadap. Sampai akak aku cakap cite ni dah lapuk. Tapi aku tetap suka. hehe.. My idol berlakon la. Of coz cik Heliza yang comey loteyy tu. I like this movie. Sebab movie ni banyak bagi pengajaran. Especially to perempuan macam aku ni. Citer ni bagi 1 kekuatan pada kita as perempuan sebab tengok la reaksi Syuhadah(Heliza) dalam cite ni. Even tahu orang yang dia sayang tu tipu dia but dia still leh tersenyum and tenang je. Memang la berlakon. Tapi tak salahkan kalau nak jadikan situasi tu as a guide untuk kita. :) Dulu start aku tengok cite ni terus jatuh cinta la sebab cite dia memang best. Memang leh ambik contoh. Tapi aku tak suka scene kat disco semua tu. Aku suka scene yang ada Heliza. hehe. Terasa nak download cite ni je. Dulu ada simpan but since hardisk laptop rosak habis semua hilang. huhu. Enjoy this movie! 

Thursday, November 3, 2011


Malam ni Aroo dah kena naik flight pergi Amsterdam then transit ke Aruba ISland! I will miss him so much! Kena tunggu another 6 months.. Sedih sangat. Tapi apa boleh buat. Dah memang tugas dia kan.. Kena sabar la wahai hati. Tapi tak pe la. Biar la susah sekarang. Senang kemudian. Lagipun sekarang aku tengah busy dengan final project + assignment yang berlambak nak kena siapkan. So tak la terasa sangat bila dia jauh nanti.. Tapi tipu la kalau cakap tak rasa. Sure terasa sunyi bila dia tak de nanti. Tak de morning wish, tak de call before tidur... :( Tapi tak pe. Aku kuat la.. Hehe. Doakan keselamatan dia. Insyaallah 6 bulan lagi kami jumpa :) This song i dedicated to Mr. Aroo :)