Friday, October 28, 2011

Crying Can Make You Feel Better

Orang perempuan ni memang tak boleh dipisahkan dengan air mata. Betol kan? Hakikat. Kadang-kadang perempuan menangis bukan sebab dia lemah. Tapi nak meluahkan apa yang dirasa. Kalau tengah rasa marah, sedih, kecewa or what ever menangis je lah. Confirm lepas nangis terus lega. Huhu! Aku dah buat banyak kali. Haha! Bukan lemah ok. Just nak tenangkan hati. Sebab after nangis tu terus lega. Hati yang sakit terus jadi ok. :) Tu la penangan menangis. Hehe.


Thursday, October 27, 2011

I Will Always Be Here For You

Happy bila dapat news dia nak sign off. Sedih bila dapat news dia nak sign in again. Hmmm.. Rasa tak puas jumpa dah nak kena naik kapal. Apa pun setiap kenangan tu sangat indah ;) Even though kadang-kadang salah faham sikit tapi tu semua lumrah la kan. Huhu.. Nanti bila dia tak de kat sini mula la aku sunyi. Rindu. Selalu tunggu call dia, sms dia, email dia. Berterusan sampai dia balik 6 bulan  lagi. Ni la yang kena hadapi kalau chenta dengan orang kapal. Hehe. Best sebab jarang jumpa then bila jumpa rasa lain. Rindu tu tak sama dengan orang yang selalu jumpa :)


baju sedondon purple :)


kami in red :)




Monday, October 17, 2011

Human Resource Research (HRSB383)

HRR ni subjek paling killer slama aku study kat UNITEN ni. Sebab subjek ni salah 1 tiket untuk aku grad! Ni baru anak dia. Sem depan da last sem baru jumpa mak dengan bapak dia pulak. Aduhaii pening kepala memang x hengat. It soOOO complicated.! Hidup aku sekarang dipenuhi cahaya-cahaya journal... Haaaa agak sedih di situ. Kalau cuti pun still kena bawak semua journal ni sebab kena siapkan before end of this semester bcoz kena prepare for presentation! Kena present proposal semua ni.. Agak menguji kesabaran. Tapi nak dapatkan ijazah tu bukan senang kan.. Orang kata bersusah-susah dahulu, bersenang-lenang kemudian. :) So sekarang kena get ready untuk baca 30 journal. Ni pun aku ambik minimum. Kalau nak result lagi gempak at least 150 journal ! Memang aku tak larat. Kalau journal tu setakat sehelai dua tak pa. Ni sampai berpuluh page memang tak la nak baca semua. hehe.. Aku ni pulak jenis buat kerja ikut mood. Kalau datang mood rajin memang rajin betol la. Kalau datang mood malas memang ape pun tak boleh. Yang penting nak usaha sebaik mungkin! Mudah-mudahan dipermudahkan and nak grad! :) Amin..


Haa yang ni tajuk research aku. Nak buat research pasal benda ni. Agak complicated sebab framework aku pun complicated. Tajuk nipilih sendiri and get some advise from supervisor :)


Ni research framework aku. Ni yang simple. Nanti kalau da de finding dapat la tengok relationship between benda ni semua. Nanti sangat pening..

P/S: Ok la. tu je nak share. Saja je nak share kat blog ape yang perlu aku siapkan the whole semester ni. Memang menguji kesabaran dan mental serta fizikal.

Sunday, October 9, 2011

Perigi Cari Timba

Hyee hyee.. So tired. Baru balik dari KL. Lepaking kat rumah mr Aroo with his family. :) So topic for today. Perigi Cari Timba. Sure semua orang tahu pe maksud ni kan. Girl yang terhegeh-hegeh kat lelaki. Yelaa orang cakap kalau bertepuk sebelah tangah tak berbunyi. Tapi yang girl ni pun agak-agak la kan. Kesian betol la dengan girl yang jenis macam ni. Tak malu ke kan? Aku nak kacau bf orang pun aku tak hingin. Ingtkan zaman sekarang dah tak berapa nak wujud orang jenis macam ni. Rupanya ada jugak. Bukan nak menyindir siapa-siapa tapi kita sebagai perempuan mesti tahu pe perasaan perempuan lain. So kalau tak nak terjadi benda tak elok kat diri kita, jangan la buat kat orang lain. :) Sekian.

Wednesday, October 5, 2011

Happy Anniversary

Happy Anniversary Love! 1 Year 5 Months :) Rasa kejap je masa tu berlalu. Alhamdulillah we still together. Hopefully forever.Insyaallah kalau diizinkanNya :)

Tuesday, October 4, 2011

Heart


 Susahkan nak jaga hati ni. Hati ni kadang-kadang sewenang-wenangnya orang sakitkan. Ingat senang ke nak
 ubat kalau hati ni dah sakit. Hati ni anugerah taw. Jangan biarkan orang lain sakitkan hati kita. Tapi kadang-kadang sakit jugak nak buat macam mana. Dugaan.. Dugaan apa? Dugaan hidup la. Bukan senang nak jaga hati orang lain dan bukan senang jugak nak jaga hati sendiri. kalau hati tu dah merajuk baru la nak pujuk balik. hati sendiri ni kalau merajuk tak taw la pe effect dia. Haha. Tapi jaga laaa hati sendiri :)