Sunday, August 28, 2011

Salam Lebaran 2011

Hyeee friends! Selamat hari raya aidilfitri.. Another 2 days.. Hmmm raya tahun ni maybe different from last year kot. 1st all my sister balik rumah mertua. Aduhaii.. Biasa kalau sisters ada meriah giler rumah tu. Bila diorang tak balik 1st raya sunyi la sebab tak da bebudakk yang memeriahkan suasana. Kalau bebudak ada pening kepala nak layan. Haha! Tu la kan. Bila ada bising tapi bila tak da sunyi. :) 2nd my dear Aroo tak balik raya. Kena raya atas kapal la dia.. Sedih sebab tak dapat raya with him. Kalau last year pagi2 lagi da dapat text from him.. :'( Miss him so much! Ape pun hidup kena teruskan. Selagi ada family hari raya tu tetap akan meriah kan.. :) anyway selamat hari raya again friends! Jum kumpul duit raya banyak2..Tu pun kalau ada orang nak bagi lagi la sebab umur da 21 tahun ni orang da tak pandang nak bagi duit raya.. huhuu.. Bersederhana la okey.. Makan banyak2... Lepas raya diet balikk.. :)

1st time raya 2010 with love @ senawang, seremban :)

Monday, August 22, 2011

Baca yang ni. Memang sangat membantu untuk semua yang tengah hangat bercinta. Hehe.. Link atas ni boleh ambik as a contoh and panduan. :) So sila-sila la belajar kalau nak hubungan tu bertahan. Tak salah kan kalau kita berusaha.. Dalam masa yang sama tawakal and berserah pada-Nya. Kalau ada jodoh ada la. Kalau tak da mungkin ada yang lebih baik menanti. 

Sunday, August 21, 2011

Gila Chocolate

Yeesss! Aku la yang gila coklat sangat ni. Hehe.. Kalau dating dengan Mr. Aroo jangan harap dia nak bagi beli coklat. Sebab?? Dia kata makan coklat leh gemukk! Memang la.. Tapi kalau makan selalu. Kalau sekali sekala tak gemukk aih.. hehe.. Aku lah hantu coklat itu. Kalau cadburry yeahhh give it to me. Pernah la rasa vochelle tapi tak dapat nak tandingi cadburry! Hehe.. Vochelle pon sedap gak. Asalkan namanya coklat mest sedap! Haaa lagi 1 coklat yang agakk mahal.. Orang kata tak berbaloi la beli yang kecik ade 3biji je Rm3 ++ macam makan celah gigi je pastu habis. Haha.. Tapi aku tetap sukaa :) Kalau beli coklat cadburry yang RM8.10 kat 7E tu aku sorang je makan pon boleh habis. Hiiihii.. 



Mr. Aroo kalau nak kawin nanti jangan lupa bagi coklat ni skali ok.. :) Nak design cmni ! hehe.. Kopakk kopakk..


Yang ni pulak nak time grad tahun depan. Jangan lepaskan peluang untuk dapat benda-benda camni kalau korang grad! hihi.. :)

Wednesday, August 17, 2011

Berbuka Puasa :)

Dah pertengahan puasa baru kitorang ada masa nk pegi berbuka kat luar. Hehe.. Selalu berbuka kat rumah je. Sebab malas nak keluar and fokus kat final exam. So 17hb kami 1 rumah + akin + hasnirah and her friend  berbuka puasa kat Wawa Inn.. Actually dalam banyak-banyak kedai makan kat Muadzam ni yang boleh dikatakan exclusive and selesa kat Wawa Inn jela.. Heee.. Opsss.. Maaf yer. Actually selesa la sebab ruangnya besar, kawasan tak sempit, bersih. So selesa la untuk orang nak makan. 


sha, wani (me), akin


ili, ayu, mok(amoi).. hehe


akin, wani(aku), hasnirah


akin and wani(aku)

Tanpa Mu - Sabhi Saddi ft Helena (OST Nur Kasih The Movie) dengan lirik ...


Layannn lagu ni. Best song ! Sangat syahdu and penuh makna.

Asam Manis Kehidupan

Penah tak rasa macam dah tak nak bercinta lagi?? Mesti penah kan. Bila kita dah sayang someone tu then dia buat **** kat kita mesti rasa kecewaaaa sangat. Rasa sampai dah tak percaya lelaki. Bukan tak percaya sikit. Ni langsung tak percaya. Kalau lelaki tu mengayat sikit je mesti kita fikir "alaa orang lelaki memang TOP dengan AYAT MANIS diorang. Kan kan? Hahaa.. 

Tapi pernah tak kita terfikir tu semua pengalaman untuk kita. Memang la semua tu pahit untuk kita harungi. Tapi  apa yang kita boleh buat. Dah kalau lelaki tu memang tak serius dengan kita tak kan la kita nak terhegeh-hegeh pulak kan. Dah orang tak sudi. Perasaan ni tak boleh nak paksa-paksa ye tak? Mula-mula kita akan bertemu dengan orang yang salah sebelum kita bertemu dengan yang betul. Means Mr.Right la. 

Kadang-kadang pengalaman tu sangat berharga untuk kita. Kalau dah ada pengalaman nanti tak la kita kena tipu lagi kan. Berhati-hati sikit la bila dah kena sekali tu. Then bila one day kita jumpa dengan Mr.Right yang kita cari tu mesti bahagia je hidup. Memang senyum tak lepas la. Haha. 

But, selagi dia tak jadi hak milik kita yang memang milik kita iaitu HUSBAND tak boleh la mengharap sangat kan. Nanti frust pulak. So biasa-biasa saja. Perasaan manusia ni cepat sangat berubah. Cuma berdoa supaya ditetapkan hati masing-masing and dipanjangkan jodoh sampai kawin and samapi ke akhir hayat.. Insyaallah berbekalkan pengalaman yang kita ada kita akan jumpa jugak Mr.Right yang kita cari tu. Serius la best sangat bila jumpa dengan orang yang memang memahami kita. :) So cari la pengalaman sementara muda lagi ni. Bercinta selagi kita ada rasa untuk menyintai dan dicintai. Hadirnya sidia bukan hanya untuk membahagiakan kita tapi untuk bagi support selain dari family tercinta. :) Kehidupan manusia tak kan lengkap tanpa cinta dari seorang lelaki dan perempuan. GD LUCK!

Monday, August 15, 2011

Happy 23rd Dear Love

Love! Happy birthday.. Tak dapat celebrate sama-sama because u still atas kapal. Hmmmm.... sedih-sedih.. Apa pun dapat gak la wish kan.. hehe.. Luv! Ni saya ada COPY ship cake from GOOGLE.. Tu je yang termampu. Nak tempah kek macam tu tunggu kamoo balik malaysia la.. :) Saya doakan semoga kamoo sihat-sihat selalu, dimurahkan rezeki, sentiasa dilindungi and sewaktu dengannyer. Wish yang sama je kan.. Miss u dear!


comel kan. :)

Friday, August 12, 2011

Jersey

Hyeeeep! Sekarang ni mood nak kumpul jersey pulak. Heee.. Kalau dulu tak minat sebab t-shirt biasa je kan. tapi sekarang minat pulak. Tak taw la kenapa.. :) Dah tempah sepasang jersey kat my sister. Harga berpatutan. Memang puas hati la. Sebab kain dia pun tak panas. Memang tak rugi order kat my sister. 


yang ni rupa depan t-shirt. Hee.. Pic spoil la. Sebab bawah lampu. Adoii2.. Color merah putih. Nice kan.. 


Jengggg! Yang ni belakang. Leh letak nama dengan number sesuka hati. Kalau panjang nme and banyak number price dia lain la.. 


Thursday, August 11, 2011

Final Exam Semester 1 2011/2012


Exam List for Semester 1, Academic Year 2011/2012

No.SubjectSectionLocationDate & TimeSeat
CodeDescription
1.MGMB323Management Science3MDP214/08/2011 14:30:00 - 17:30:00138
2.HRSB333Performance Management3MDP118/08/2011 14:30:00 - 17:30:00146
3.HRSB323Training and Development1MDP120/08/2011 14:30:00 - 17:30:00097
4.HRSB313Recruitment and Selection3MDP225/08/2011 09:00:00 - 12:00:00114
5.MGMB223Organisation Theory2MDP126/08/2011 09:00:00 - 12:00:00148


Hukkkkk! Takutnyer bila list ni dah keluar. Means last preparation before final exam. haaiisshhh! Duppp dappp dupp dapp la jantung hati ni.. hehe.. Yng pasti Organization Theory is the last paper!! Lagi tambah tension sebab housemate+roomate aku balik on 25.8... Huwaaaaaa... Tinggal aku sensorang dalam umah ni. kena gi umah jiran la cmni kan. hehe..Gd luck to me!

Wednesday, August 10, 2011

Exam Exam Exam

Yeahh! Minggu exam coming again. Rasa macam baru ambik final exam sem lepas. Sekarang dah start balik final exam. Haiisshh..! Cepat sungguh masa berlalu. Minggu-minggu tension before raya! huh. Orang prepare raya kami prepare final exam. hehe.. Apa pun nak berjaya mesti la kena berkorban sikit erkk. Ingat senang ke nak dapat segulung ijazah tu. Tak semudah nak mendapatkan Ajijah taw! :) To all friends, good luck and jangan tension-tension sangat key.. :)




Sumber inspirasi ni. Nak berjaya kena berusaha :)
Insyaallah



Tuesday, August 9, 2011

Friendship Is Wonderful

Life without friends is like life without mind..
Friends are the most important ingredients in the recipe of life..






Friday, August 5, 2011

Monthly Anniversary :)

epy monthly anniversary dear love! 1 year 3 months! 
miss u dear Aroo.. Angin sampaikan rinduku padanya :)