Sunday, May 29, 2011

Baby I love, I waiting for U.....
Curi dari korean drama Boys Over Flower. hehe..
Rindu kt aroo! :)

Friday, May 27, 2011

Friday

Morning! Eh jangan nak morning sangat la. Da tengahari pun! Hehee. Apa aktiviti hari ni? Hmmm... Fikir sejenak. Tengok movie! Yeahhh! :D

Wednesday, May 25, 2011

Hectic season

Sesuai tak tajuk tu?? Hehehe... But seriously damn tired! A lot of things to do. Dah pulak tu dapat task yang pelik-pelik and perlu berfikir dengan lebih lebih lebih expert. Eh tak leh merungut la. Tp ni bukan merungut. Just melepaskan geram jer. Hee..~ Tension tu tak la sangat tapi boleh tahan tension la. Ni pun mengantuk tapi teraksa tahan mata to settle report coz kalau boleh nak anta cepat! Cepat anta report cepat la buat another task. Hmmmmm... Positive positive positive. Tu je yang patut fikir sekarang ni. Kalau kita fikir positive benda yang jadi tu pun akan jadi positive. Eh betol ke ayat aku ni. Entah la. Dah tak leh fikir sangat. Yang penting anggap la sesuatu perkara tu senang supaya nanti kita diberi kesenangan untuk menyelesaikan.... :) Ayat terbalik tunggang. :D Apa-apa pun less than 1 year untuk bertahan.. :)

Monday, May 23, 2011

Hello Everyone!

Hyee hyee.. Ketemu kembali kat blog ni. :) Tak de pape pon nak diceritakan. Just want to share some opinion.. Hehe.. Hidup ni tak seindah yang digambarkan. Tapi kebahagiaan tu sentiasa mengambil tempat dalam setiap kehidupan seorang yang bergelar "manusia". Mana ada kehidupan yang bahagia je memanjang kan. Mesti la ada pahit getir. Baru la berwarna warni kehidupan ni. Walauapapun yang terjadi hidup ni perlu ceria. Tak boleh layan semua masalah yang datang. Kalau dilayan nanti lagi tambah parah! Semua ni dari pengalaman. :) Harus bijak mengawal emosi. Baru la jadi seorang wanita yang bijak.. Cewah! Pandai sungguh aku susun ayat. Hahaa.. Ni semua tak da kena mengena dengan diri sendiri atau orang lain. Dah nama pun opinion. Apapun enjoy our life selagi diberi peluang. But nak enjoy pon berpada-pada la kan. Biar la perkara yang kita buat tu elok ataupun tak menjejaskan diri sendiri dan orang lain. Baik buruk tu kena fikir dulu. Then baru laksanakan. Jangan sampai menyusahkan orang lain. :) Bersyukur dengan kehidupan sekarang ni sebab still ada family, frens, and him yang menyayangi..! Cewah ade gak tuh. Hahah.. Yer saya bersyukur :) Semakin bahagia dan bahagia. Alhamdulillah. Betul la apa yang orang selalu perkatakan. Semalam adalah kenangan, arini kenyataan dan esok menjanjikan kebahagiaan. Semalam kita rasa disakiti, arini dan esok serta selamanya kita rasa bahagia. Pengalaman tu rujukan paling penting. Kira macam guru la. So jangan dibuang pengalaman tu. Renung-renungkan dan selamat beramal :)

Wednesday, May 18, 2011

Sister Graduation Day

Congratulations to my sister for her graduation day on 15th May 2011. Alhamdulillah dah grad akak aku sorang ni. Tunggu aku pulakk la insyaallah kalau tak da halangan tahun depan. :) Seronokk sangat tengok orang-orang yang dah grad. Yela sapa tak seronok. Bertahun-tahun belajar lastly berjaya dapat apa yang diimpikan. Tak semua orang yang merasa semua ni kan. Bersyukur la sebab masih diberi peluang untuk mengejar segulung ijazah!Alhamdulillah... 



Comel jer kakngah. Hehe :)


With lovely husband and her daughter


Half of the family members. Tak cukup ahli ni. hehe.. ignore the makcik at the back :) sebab tak kenal. Haha!


sweet couple


ehh ehh ade gak la picture sendiri.. :)




Tuesday, May 10, 2011

Long Conversation

Seronokk sangat sebab dapat sembang with dear! Lama pulak tu.. Hilang sikit rindu ni. Jauhnya dia. Kat Canada. Sebulan baru nak sampai malaysia.. Lamanya...... Hmm tak pe la. Hari ni yang bestnya dapat skype with him! Dapat chat. sembang-sembang. Macam-macam cerita la.. Dah lama tak berborak macam ni lama kan.. Huhuu... Aku sempat lagi snap picture dear. :) Nampak perubahan sikit. Selama 3bulan tak tengok muka dear. Sekarang ni tmbah-tambah matured. Katanya mungkin sebab dah keje so that's why la nampak matured. hahah.. Agaknya lah kot.. ;) He's so smart! Terpegun seketika.. :p


smart kan! ;) miss senyuman ni.. hehee~



Miss him so much! :)


*guna skype lagi bagus dari YM. Video kat skype lagi clear*



One Meaning

Sometimes people do not realize that someone is best for her. Given us a sound of mind to judge it. External does not reflect the internal. Do not be a blind because the chance only comes once. When you are realize that he is the best for you, just be the way you are and proved to him that you also may be the best. Appreciate someone who appreciate you, respect, caring, and love you. That's we call LOVE. LOVE does not from one side, but in both side. :)  

Sunday, May 8, 2011

Mother's Day

Happy Mother's day to my lovely mum, Norliah. You're the best mother.....! Thanks for all the sacrifices. Segala kekuatan mak menjadi dorongan kami sebagai anak-anak. I need you all the time. :)


Saturday, May 7, 2011

Going Back To Campus!

Hadoiii setiap kali at the end of holidays macam ni la. Rasa malas nak balik Kampus...Kikikikiii.... Walaupun cuti sebulan ni sampai dah tak tahu nak buat apa, tapi aku rela duk rumah dari balik kampus! Hmmmm... nak buat macam mana.. Da tugasan kan...... By hook or by crook kena gak balik Muadzam Shah yang aman damai dan permai..! Huhh! Yang buat aku ok sikit kalau balik Muadzam ni bila teringat kat member-member and also semangat baru! Yeahhh semangat 3rd year as a last year! Heheee... Mudah-mudahan segalanya dipermudahkan...! Amin..... 
Yang sedihnya kena tinggalkan family... Uhukkkk uhukkk..Especially my dearest nephew. Danish, Danial and diana... Maksu will miss u all sayang..! Even though maksu marah tapi maksu sayang kat u all.. Sebab u all so cute and clever. Nanti bila free maksu call ye.. ;)
Ok la nak kena prepare semua barang-barang la.. Aiii malasnya walaupun kaki terpaksa melangkah! :'(


Danish & Danial with Maksu @ Pizza Hut ;)


Cute baby Diana a.k.a Yana ;)


Friday, May 6, 2011

Free Time!

Ahaaaaaaa bila aku da tak da kerja. Aku suka capture picture! Klik klik.. Heee.. Saja suka-suka.. Hobi la katakan.... Asalkan aku tak susahkan hidup orang. Kan kan.. Hidup ni biar serba kekurangan asalkan tak menyusahkan hidup orang lain. ;)


klikk klikkk! ;)

Thursday, May 5, 2011

Doa Buat Kekasih

Oh Tuhan, seandainya telah Kau catatkan,
Dia milikku, tercipta untuk diriku,
Satukanlah hatinya dengan hatiku,
Titipkanlah kebahagiaan.

Ya Allah, ku mohon,
Apa yang telah Kau takdirkan,
Ku harap dia adalah yang terbaik buatku,
Kerana Engkau tahu segala isi hatiku,
Pelihara daku dari kemurkaanMu.

Ya Tuhanku, yang Maha Pemurah,
Beri kekuatan jua harapan,
Membina diri yang lesu tak bermaya,
Semaikan setulus kasih di jiwa.

Ku pasrah kepadaMu,
Kurniakanlah aku,
Pasangan yang beriman,
Bisa menemani aku,
Supaya ku dan dia,
Dapat melayar bahtera,
Ke muara cinta yang Engkau red


Ya Allah, ku mohon,
Apa yang telah Kau takdirkan,
Ku harap dia adalah yang terbaik buatku,
Kerana Engkau tahu segala isi hatiku,
Pelihara daku dari kemurkaanMu.

Ya Tuhanku, yang Maha Pengasih,
Engkau sahaja pemeliharaku,
Dengarkan rintihan hambaMu ini,
Jangan Engkau biarkan ku sendiri.

Agarku bisa bahagia, 
Walau tanpa bersamanya,
Gantikanlah yang hilang,
Tumbuhkan yang telah

First Anniversary

Happy 1st anniversary dear love! Jam menunjukkan 12.05am 5.5.2011.. hehee... I'm so sad because we can't celebrate together! But it's ok. When you come back to Malaysia we celebrate together ok dear love! Alhamdulillah da setahun da kita ni. Dalam mencapai angka setahun ni macam-macam dugaan kan. But tu semua mematangkan kita. Mudah-mudahan dipanjangkan jodoh kita ya. Miss u so much! 


Sorry dear! I'm just copying from pacik Google! Hehee... But when you come back i'll show you the real one! I mean it comes from my heart! We'll see ya! ;)


The cake also from pacik Google..! Never mind! Later we buy the real one! :p Thanks dear for everything..! I hope it will be long lasting...... We stay together forever! Insyaallah... Sama-sama berdoa ya..Amin!

^_^


Tuesday, May 3, 2011

Sepetang Bersama

Haii haii.. Sempena 1 Mei 2011 1st time aku main layang-layang! Hahaha.. Kesian kan. Da 21 tahun hidup ni 1st time main layang-layang. Nak buat macam mana, Before ni macam tak berminat la sebab tak reti kot! Haha.. But bila da try fuhhh rasa best giler. Nikmat dia tak payah cakap la. Rasa nak main smpi malam..hehee.. Tapi apakan daya langit menandakan mahu menurunkan hujan.. So kena la pulang ke rumah! Main layang-layang kat tepi laut plak tu. Lagi la seronok! Angin memang jangan cakap la. Kuat sangat sampai buka je tali layang-layang tu trus terbang ke atas. Seronokkk sekali..! Senang jer rupanya nak main layang-layang ni... Susah bila tak ada angin la.. Hahaa! Enjoy! 


ngengengeh... Budak pro ni ;)






FINALLY.............................
1
2
3
4
5
6
7

:p

SEKIAN...