Sunday, April 10, 2011

Motivasi Malam ;)

Hyee... Saja la nak berdiskusi malam-malam ni..huhuu.. So let's I start!
L.O.V.E
Disebalik 4 suku kata ni ada maksud yang tersurat dan tersirat.... Bukan semua orang boleh rasa perasaan tu.. Cuma orang-orang yang mempunyai akal je yang boleh fikir. Kadang-kadang manusia ni tak sedar. Tak sedar dengan apa yang mereka rasa. Sebab sifat EGO yang sangat tinggi... Sifat EGO boleh menghancurkan seseorang tu.. Sebab apa? Sebab EGO tu kadang kala mementingkan diri sendiri... Suka cari salah orang lain... Tak nak mengaku kesalahan sendiri... Selama ni aku dah jumpa dengan ramai orang yang bersifat EGO.. Biasa la bila manusia mempunyai pendirian... Kadang kala pendirian yang betol tapi kadang kala pendirian yang salah... Sedarlah korang dalam kehidupan ni kita tak selalunya berada di atas. Maksudnya world is sphere. Kalau sebelum ni korang buat kat orang... Tak mustahil satu hari nanti orang akan buat kat korang. Tuhan maha adil. Semuanya ada balasan.. Kalau buat baik dapat la balasan yang baik.. Tapi kalau buat jahat dapat la balasan yang setimpal. Tapi tak pe la sebab setiap pengalaman tu mendewasakan seseorang... Kalau before ni korang suka mempermainkan perasaan lelaki@pempuan later on korang dapat balasan. Tak mustahil korang akan sedar dengan apa yang korang dah buat kan... Tapi kalau still tak sedar jugak, yang tu kena tanya pada yang pakar..hehe.. Kalau tak sedar jugak korang ni adalah seorang yang keras hati.. Macam batu.. Maybe lebih keras dari batu. Untuk apa jadi seorang yang keras hati? Benda tu boleh buat korang bahagia ker? Mungkin bahagia tapi sampai bila bahagia tu ye? Merugikan je.. Permulaannya kita akan bertemu dengan seseorang yang salah... Tak kira la lelaki@pempuan.. Tapi satu hari nanti kita akan dipertemukan dengan seseorang yang betul.. So dari situ la korang akan tahu apa erti L.O.V.E....... Jangan sesekali menyakitkan hati orang lain.. Kelak nanti orang akan menyakiti hatimu. Sentiasa berdoa pada Allah moga dipertemukan dengan seseorang yang dapat membimbing dan menjaga kita. Kalau korang rasa korang dah jumpa dengan Mr. Right or Mrs. right korang tu, jaga la dia sebaik-baiknya... Saling bertolak ansur, memahami antara satu sama lain, jujur dan setia merupakan kunci kebahagiaan setiap perhubungan tu... Renung-renungkan dan selamat beramal.... :)

p/s: maaflah yer klu ayat terbalik2..hehe... :P

No comments:

Post a Comment

L.O.V.E