Monday, April 11, 2011

Lelaki VS Perempuan

Hello..!! Happy Monday.... Hopefully todays is better than yesterday..Okk..

 What do you think about lelaki? And what do you think about perempuan? Mesti berbeza kan... Sebab masing-masing akan menyebelahi kaum sendiri... Like me.. Heheee.. Ramai lelaki think yang perempuan ni seorang yang sukar difahami.. Betul kerr?? But for me tak susah pun nak memahami hati seorang perempuan... Ade jugak yang cakap perempuan ni nak perhatian 100% ?? Wahhh I can't accept that! Sebab I tak macam tu pun..! Heheee...Bukan la perhatian 100%... At least give a commitment.. Kalau tak suka dengan commitment jangan la berCOUPLE.... Kan ... Kan... Hahaaa.. Senang je... Kalau YOU (lelaki) tak boleh nak bagi perhatian sepenuhnya pada your girlfriend, at least tanya khabar, sembang-sembang kejap pun dah cukup.. Sekurang-kurangnya your girlfriend rasa yang dirinya dihargai dan diingati... Jangan la sampai tak call or sms 3,4 hari.... Ni bagi mereka yang boleh call or sms la... Kalau your pasangan ada kat luar negara or atas kapal (like me) hehehee faham-faham sendiri la.... Tak dapat la nak berCall or berSms selalu... So yang perempuan tu kena la faham situation your boyfriend kan.... Tapiii kalau yang boleh contact selalu tu tak salah pun untuk call or sms... Kalau la dah tak boleh sangat nak berSms sepanjang masa, sehari sekali je dah cukup... Bagi I satu mesej or sekali call tu dah memadai... Tak payah nak membazir kredit.. Kan kan...Hahahaa.. Dan yang perempuan pulakk jangan la nak mengada sangat. Masing-masing ada life sendiri.. So why not you give him some space for his friends or family.... Biarkan dia enjoy dengan hidup dia.. Time ni la dia nak enjoy.. Kalau ada jodoh korang untuk berumahtagga dah jarang dia nak lepak dengan member.. Tapi AWAS pada LELAKI..! Bila seorang perempuan dah bagi kepercayaan kat korang, jangan la pulak korang mempergunakan kepercayaan tu untuk cari spare tyre..! Tu semua cari nahas... Kesian kaum perempuan..! Ingat senang ker seorang perempuan nak bagi kepercayaan pada lelaki.. Ambik masa yang lama jugakk tau.. So pandai-pandai la manage....

Untuk orang lelaki pulakk... Nak tau tak kenapa perempuan susah nak bagi kepercayaan?? Sebab sesetengah lelaki ni tak pandai nak gunakan kepercayaan yang dibagi... Orang dah bagi kepercayaan, kau boleh pulakk nak menipu sana sini, nak pasang spare sana sini, nak crik pasal sana sini.. So bila perempuan dah terkena dengan lelaki yang banyak songeh ni, that's why la susah nak percaya... Kadang-kadang pengalaman banyak bagi pengajaran pada orang perempuan..Huhuu.. Lepas perempuan tu kena tipuu or sewaktu dengannya, jenuh la lelaki nak mintak kepercayaan tu... Jadi, jangan nak salahkan kaum perempuan erk... Sebab lelaki pun ada salahnya jugakk... Kalau kau seorang lelaki yang memang serius dengan perempuan tu, mesti kau tau nak wat camne untuk bagi balik kepercayaan tu... Mesti sweet kan.. Hihiii... 

Dalam kehidupan ni lelaki perlukan perempuan dan vice versa. Masing-masing memerlukan antara satu sama lain. So hormat la perasaan masing-masing untuk membina hubungan yang harmoni dan aman dan damai..... ;)

 


No comments:

Post a Comment

L.O.V.E