Tuesday, April 26, 2011

Flowers

Hyee hyee.. Tetiba hari ni mood BUNGA! heheheee... Bese la sebagai manusia ni hari-hari mood bertukar. Macam last nite mood burung.. So this evening mood bunga la pulak! Mana la taw esok lusa mood kawin..huhuu... Ni bukan jer bunga tapi siap meaning! ;)


First flower which is RED ROS. It so beautiful. Apa maksud tersirat disebalik warna merah ni? Melalui sumber-sumber yang boleh dipercayai which is pacik GOOGLE, it said RED ROS is an unmistakable expression of love! Wahhh so sweet...! Actually aku pernah dapat red ros! Dulu-dulu la..Hahahaaa! Pacik GOOGLE also said red roses convey deep emotions...! The number of red roses also has a special romantic meanings. 12 red roses is the most popular of all which conveys "Be Mine" and "I Love U" cuba kira ada 12 huruf kan. Thats why la bagi 12 kuntum lebih afdhal ;). Is it true? Macam tak percaya jer. Tapi ada ke orang nak bagi bunga banyak-banyak sampai 12? Kalau dalam filem tu adala. tu pun diSPONSOR! hahahaa! MR RIGHT nanti jangan lupa belikan I bunga ros merah 12 kuntum taw! :p


Ok second flowers PINK ROS! I like this color! ;) Pacik GOOGLE said pink roses are used to convey gentle emotions such as admiration, joy and gratitude. Betol ker? hehee.. Gentle la sangat.. ;) Light pink rose blossoms are indicative of sweetness and innocence. Deep pink rose blossoms convey deep gratitude and appreciation. Pink roses also connote elegance and grace.! Haaa kalau macam tu I suka deep pink rose la..Hihiii! 


Yang ni WHITE ROS! Sangat suci okeyy dia punya color! I like this color also! ;) Pacik GOOGLE said white is the color of purity, chastity and innocence. Boleh diterima la maksud dia ni.. Hmmm.. White flowers can be used to convey sympathy or humility. So to boyfren kalau nak minta maaf kat girlfren korag bagi la bunga ros putih! hehee.. ;) 


Yang ni BUNGA SAKURA. Bukan card captor sakura taw.. Haha.. Pink also! I looiikkee! Sakura is the national flower of Japan which blossom in spring (early April to late April) waaah bestnyer sapa yang duk kat Japan dapat la merasa musim ni kan... Bunga ni tak sesuai untuk bagi kat girlfren la.. :)

Ok that's all la yang aku nak share. Bunga-bunga ni menarik perhatian aku. Malas la nak banyak-banyak bunga. Semak kepala..hehee... 





No comments:

Post a Comment

L.O.V.E