Thursday, April 28, 2011

Muhasabah Diri

Hye hye.. Happy Thursday.. Hmmm dalam kebosanan aku buka website Iluvislam. Baca 1 artikal ni. And tertarik dengan 1 ayat ni : Dalam usia mudamu, sibukkanlah diri dengan ilmu yang mampu menajamkan akal dan mampu membina sahsiah muslimahmu. Ternyata ilmu tu sangat penting dalam kehidupan. Lebih-lebih lagi kita sebagai seorang wanita. Sama-samalah kita berusaha menimba ilmu. 

Ni ada lagi satu ayat yang bagus untuk dijadikan renungan : Tiada suatu cinta pun yang dapat membuahkan kebahagian dan kenikmatan yang kekal abadi kecuali cinta kepada pencipta manusia itu sendiri... 

Sebelum kita menyayangi orang lain, sayangilah diri kita terlebih dahulu.. ;)

Tuesday, April 26, 2011

Flowers

Hyee hyee.. Tetiba hari ni mood BUNGA! heheheee... Bese la sebagai manusia ni hari-hari mood bertukar. Macam last nite mood burung.. So this evening mood bunga la pulak! Mana la taw esok lusa mood kawin..huhuu... Ni bukan jer bunga tapi siap meaning! ;)


First flower which is RED ROS. It so beautiful. Apa maksud tersirat disebalik warna merah ni? Melalui sumber-sumber yang boleh dipercayai which is pacik GOOGLE, it said RED ROS is an unmistakable expression of love! Wahhh so sweet...! Actually aku pernah dapat red ros! Dulu-dulu la..Hahahaaa! Pacik GOOGLE also said red roses convey deep emotions...! The number of red roses also has a special romantic meanings. 12 red roses is the most popular of all which conveys "Be Mine" and "I Love U" cuba kira ada 12 huruf kan. Thats why la bagi 12 kuntum lebih afdhal ;). Is it true? Macam tak percaya jer. Tapi ada ke orang nak bagi bunga banyak-banyak sampai 12? Kalau dalam filem tu adala. tu pun diSPONSOR! hahahaa! MR RIGHT nanti jangan lupa belikan I bunga ros merah 12 kuntum taw! :p


Ok second flowers PINK ROS! I like this color! ;) Pacik GOOGLE said pink roses are used to convey gentle emotions such as admiration, joy and gratitude. Betol ker? hehee.. Gentle la sangat.. ;) Light pink rose blossoms are indicative of sweetness and innocence. Deep pink rose blossoms convey deep gratitude and appreciation. Pink roses also connote elegance and grace.! Haaa kalau macam tu I suka deep pink rose la..Hihiii! 


Yang ni WHITE ROS! Sangat suci okeyy dia punya color! I like this color also! ;) Pacik GOOGLE said white is the color of purity, chastity and innocence. Boleh diterima la maksud dia ni.. Hmmm.. White flowers can be used to convey sympathy or humility. So to boyfren kalau nak minta maaf kat girlfren korag bagi la bunga ros putih! hehee.. ;) 


Yang ni BUNGA SAKURA. Bukan card captor sakura taw.. Haha.. Pink also! I looiikkee! Sakura is the national flower of Japan which blossom in spring (early April to late April) waaah bestnyer sapa yang duk kat Japan dapat la merasa musim ni kan... Bunga ni tak sesuai untuk bagi kat girlfren la.. :)

Ok that's all la yang aku nak share. Bunga-bunga ni menarik perhatian aku. Malas la nak banyak-banyak bunga. Semak kepala..hehee... 





Monday, April 25, 2011

I Want To Be..............

This is LOVE BIRD. Cute kan..Hihii... I want to be love bird because it can fly everywhere together. So romantic! Always....Forever.... Hahahaaaa!

Fly Me To The Moon- By : Frank Sinatra

Fly me to the moon

Let me sing among those stars

Let me see what spring is like
On Jupiter and Mars



In other words, hold my hand

In other words, baby  kiss me



Fill my heart with song

Let me sing for ever more
You are all I long for
All I worship and adore



In other words, please be true

In other words, I love you

Mula-mula dengar lagu ni kat konsert AF9. Nera nyanyi..huhuu. Pastu dengar lirik by lirik macam best je kan. Melody pon best! So pe lagi dengar la banyak-banyak kali... Heheheee... Enjoy!

Diet Diet



Haaaa.... Jenggg jenggg.... Kenapa aku upload picture Mila AF dengan Salma MENTOR?? Heheheee.... Becaouse of nak kurus macam diorang! Boleh ker? Hihii.. Insyaallah... Sebenarnya dah lama pasang niat nak berDIET. Tapi selalu je tak menjadi.Huhuu... Bila kat kampus berJOGGING tu dah betol, kurang makan tu dah betol. Tapi bila balik kampung semua tu tolak tepi and makan je apa yang aku nak makan..Hahaha.. So macam mana nak berDIET ni? Sekarang dah end of april. I have another 5 months...Huh! Kena bekerja keras la sekarang ni.. Aduhaii myself tolong la berDISIPLIN. And also nafsu MAKAN tu tolongggg la pergi jauh-jauh. Tapi jangan la pergi jauhh sangat..Hehee.. I still need u. But tolonggg la make me control makan ni...Hahahaaa..! Helooo I nak kurus la.. So tolong la support!Hehee... Atleast kena slim before RAYA!! Yeeaahhh!! Go BABY Go!!! :)

Thursday, April 21, 2011

Hypocrite

Sometimes hypocrite is needed to keep the feelings of other people. But sometimes people do not like it. Orang akan berfikir seseorang yang hipokrit tu talam dua muka. Bukan la nak bertalam-talam tapi sekadar untuk menyelamatkan keadaan. I think all people are hypocrite. Tipu la if kau tak pernah hipokrit. Tapi biar la berpada-pada. :)

Tuesday, April 19, 2011

Menipu Jela Kerja Kau :)

Hello.... wut do u think about someone yg sakit bese jer tapi cara dia bercerita tu macam da sakit tahap kritikal?? Boleh dimaafkan ker orang cmtu? kiter punya la risau pasal dye tapi lastly dapat taw tu sume dusta semata untuk mendapatkanh perhatian dari orang lain.. untuk ape nak menipu erk.. Untuk ape nak dapatkan perhatian?? Ker nk femes FREE?? Hahahaaa.. Buang masa jer layan orang cmtu.. Kau nak tipu sampai bila kan... Kesian la kat orang-orang yg kurang kasih sayang cmni... Kurang ke?? Dah lama aku kenal someone ni... Since skola lg... :) Skali dah kena tipu sampai bila-bila aku tak percaya... Tu yang susah kalau orang yang dah selalu menipu ni... Sume cerita nak best je.. 

Sunday, April 17, 2011

Malam Minggu

Wahhh tajuk bukan men lg kn.... Hahhahaha.... Adesss nape la tak leh tido gak malam ni erk... Dah pagi... 3.15am already but mata ni tak menunjukkan tanda-tanda nak tidooooo..... Menguap dah banyak kali tapii mata tak mau tidoo... So nak salah kan sape erk... Hmmmmmm....

Saturday, April 16, 2011

Karoke Again ;)

Hyee hyee... Happy weekend to me... ;) Bila weekend menjelma... Mula la nak fikir pe aktviti yang patut and akan dibuat untuk hilangkan kebosanan..... Actually today (15 April 2011) cuti umum bagi negeri melaka sempena sambutan Melaka Bandaraya Bersejarah :) So my sister and bro in law pon cutii gak la kan... My bro in law ajak gi karoke... So aku pon ape lagi... memang peberet den la karoke tu... jangan ditanya, mesti ok jer.. hehhee.. So gi la karoke kat MP... Syiiookkk punyer rock la.. Huhuu... But tak dapat nak capture picture kat dalam bilik karoke tu la sebab gelapp and then kamera plak bateri low... Adesssss... Lupe lak nak beli baterii... So juz picture kat luar dari bilik karoke.. hehehee... Enjoyy is my peberett gakkkk ;)


In red ;)


uhhh..! Gimikk jer.. hehee


look same? We are sibling..! :)



Friday, April 15, 2011

1st Date.... ;)

Dearrrr.... Rindu sgt2 kt kamoo.... Sgt2...... Biler nak col dear...uhukk2.. Tiap2 ari sy tggu kamoo.... Tiap2 ari tgk picture kamoo jer.. Biler nak dapat tgk real... Nak tgk kamoo da gemokk ker makin kurus... hehee... Anyway tetiba jer sy teringat waktu 1st date kiter as a kapel kt Kuantan... 21hb 5 2010... ;) Time tu malu2 lg kn... hahahaa... Kelaka la biler ingat balik... Tu la 1st time kamoo amek sy kt kampus... :) Makan kat Seri Puteri@Muadzam Shah... hahaa... Dalam kehujanan tu kamoo drive kita terus gi kuantan kn... Miss dat time dear.... Cepat la balik.... :'(


hehehee.. Muka penat yer drive dr Muadzam ke Kuantan... ;)
Miss u soooo much!


Wednesday, April 13, 2011

Asam Pedas From Me ;)

Heheheee... Actually ni 1st trial la... Before ni tengok je my mum and sister wat asam pedas... But kali ni aku try masak sendiri...!! Hahahaa... Umo da 21 ..... baru nak belajar memasakkk... Ape nak jadi la dengan kau ni Hazwani.... Ishhhh isshhhh.... Nak wat camne kan... Anak mak.... Sume makan masakan mak ngn akak... Hahahahaa... ;) Mula-mula nak wat takut gakkk la.. Takut tak jadii... Kang rasa lain la pulakkk da kena kutuk ngn sister and bro in law.. Hihiii.... But naseb baekkk la sedappp :p Fuuhhh tak sangka la buah cempedak jadi nangka...heheheee... 1st trial da jadi so ni yang bersemangat nak masak lagi... Hihihiii....


yuummmyyyy sedapppnyerr.... :p
excited la sebab sedapp..hahahhaa..
(musykil la nape pic senget ni)

Makan Makan ;)

Haaa actually nak share something... Arituh aku gi makan kat 1 kedai ni... kat area Melaka Town la.... Aku tertarik ngn nama menu dye...Huhuu... Different from others la... Unik ;) Agak-agak owner restoran tu baca tak ?? Hahahaaa... Karang tak pasal-pasal je... Aku just nak share je... ;) Sebab nama menu ni pelik and unik.. Menarik perhatian aku sebagai customer :)
1
2
3
4
5
6
.
.
Teetttttt!!


Alamakkk picture senget la pulakkk... Sory yer mybe sebab size beso bona kot.. Hahaaa... 
Haaa lupe lak nak tanya kat orang kedai tu 'tongkang pecah' tu cmne rupe erk... Tak kan la besepah kott..hmmmm... Tp kids meal tu comel kan nama dye.. ;) 


Haaa yang ni tak de apepon... Juz makanan kegemaran aku time cutiiii ni... Hehehee... Coklat can release tension..!! yesss believe me! Sebab aku penah try la so berani la nak cakap.. Hahaha... Tapi depends pada diri masing-masing kot.. ;) Chocolate mousse & Blackforest yyuummmmyyyy!! Sedappnyerr..... :p


Hang Tuah Mall

Ehemmm ehemmm... Sound check 12345.. Okk okk... Hahaaa... Ni namanyer orang tengah dilanda kebosanan..... Sampai bila harus begini.... Melalu hari-hari yang bosan tanpa membuat apa-apa kirija... Hiiihiii.... Boleh jadi giloo... Kirija tu ade je yang kena buat... Tapi kirijanyer yang sama je tiap-tiap hari.... Tu yang bosan..... Begini la nasib diriku yang malang ohhh Tuhan.... Pusing kiri pusing kanan tak tahu nak buat ape... Hahahahaa ;) hmmmmm... So nak dijadikan cerita saja la jalan-jalan ngn my sister and bro in law kat Hang Tuah mall sambil makan and dalam masa yang sama didendangkan dengan live band... Ohhh abang yang nyanyi tu sangat macho...hihiii... Sore pon leh tahan best!! Saya sangat terjatuh hati dengan sore anda...Tteeettt!! Hahahaaa... Kalau gf dia and bf aku dapat tahu mampuss gueyyy... Hihiii... Alaaaa tengok je pon... Takk luakkk erk... Hihii... Jumpa malam tu jer.. Hari-hari lain aku tak datang dah kedai tu... Sebab??? Sebab makanan kureng... ;) Customers always rite ;) Tapi ok la sebab kedai tu happening ngn live band.. Tu yang tetiba jer aku teringin nak berkaroke.. Hiihhiii... tapi apakan daya tak dapat.. Lain hari kott... Ok la tu je nak citer.. Untuk ilangkan bosan..huhu ... ;)
Cau sinci ;)


tetiba rase diri ni tinggi laksss...hahaha... Skali skala perasan tak pe kan... Ade aku kisah?? ;)


ngehhh ngehhh... Muka lega after makan... :)


Tuesday, April 12, 2011

Again

Biler malam menjelma.... Now 1.59am but mata ni tak menunjukkan tanda untuk tidoo... Nape erk?? Rindu?? Tunggu?? Maybe.... ;) Tapi menunggu pada benda yang tak pasti....Huhuu... Tak boleh nak tidoo la nak wat cmne kan.... Nak online fb dah bosan...! Arrgghhh! Nak tengok tv tak da citer yang best... Hahahaaa..... So nak wat ape? Berangan??? Haaaaa idea yang bernas gak kan....Hahahaa... Ok la nak cau dulu... Nak gi berangan.... ;) ;) Nite people..! See you again... Sweet dream to me~ :)

Monday, April 11, 2011

Lelaki VS Perempuan

Hello..!! Happy Monday.... Hopefully todays is better than yesterday..Okk..

 What do you think about lelaki? And what do you think about perempuan? Mesti berbeza kan... Sebab masing-masing akan menyebelahi kaum sendiri... Like me.. Heheee.. Ramai lelaki think yang perempuan ni seorang yang sukar difahami.. Betul kerr?? But for me tak susah pun nak memahami hati seorang perempuan... Ade jugak yang cakap perempuan ni nak perhatian 100% ?? Wahhh I can't accept that! Sebab I tak macam tu pun..! Heheee...Bukan la perhatian 100%... At least give a commitment.. Kalau tak suka dengan commitment jangan la berCOUPLE.... Kan ... Kan... Hahaaa.. Senang je... Kalau YOU (lelaki) tak boleh nak bagi perhatian sepenuhnya pada your girlfriend, at least tanya khabar, sembang-sembang kejap pun dah cukup.. Sekurang-kurangnya your girlfriend rasa yang dirinya dihargai dan diingati... Jangan la sampai tak call or sms 3,4 hari.... Ni bagi mereka yang boleh call or sms la... Kalau your pasangan ada kat luar negara or atas kapal (like me) hehehee faham-faham sendiri la.... Tak dapat la nak berCall or berSms selalu... So yang perempuan tu kena la faham situation your boyfriend kan.... Tapiii kalau yang boleh contact selalu tu tak salah pun untuk call or sms... Kalau la dah tak boleh sangat nak berSms sepanjang masa, sehari sekali je dah cukup... Bagi I satu mesej or sekali call tu dah memadai... Tak payah nak membazir kredit.. Kan kan...Hahahaa.. Dan yang perempuan pulakk jangan la nak mengada sangat. Masing-masing ada life sendiri.. So why not you give him some space for his friends or family.... Biarkan dia enjoy dengan hidup dia.. Time ni la dia nak enjoy.. Kalau ada jodoh korang untuk berumahtagga dah jarang dia nak lepak dengan member.. Tapi AWAS pada LELAKI..! Bila seorang perempuan dah bagi kepercayaan kat korang, jangan la pulak korang mempergunakan kepercayaan tu untuk cari spare tyre..! Tu semua cari nahas... Kesian kaum perempuan..! Ingat senang ker seorang perempuan nak bagi kepercayaan pada lelaki.. Ambik masa yang lama jugakk tau.. So pandai-pandai la manage....

Untuk orang lelaki pulakk... Nak tau tak kenapa perempuan susah nak bagi kepercayaan?? Sebab sesetengah lelaki ni tak pandai nak gunakan kepercayaan yang dibagi... Orang dah bagi kepercayaan, kau boleh pulakk nak menipu sana sini, nak pasang spare sana sini, nak crik pasal sana sini.. So bila perempuan dah terkena dengan lelaki yang banyak songeh ni, that's why la susah nak percaya... Kadang-kadang pengalaman banyak bagi pengajaran pada orang perempuan..Huhuu.. Lepas perempuan tu kena tipuu or sewaktu dengannya, jenuh la lelaki nak mintak kepercayaan tu... Jadi, jangan nak salahkan kaum perempuan erk... Sebab lelaki pun ada salahnya jugakk... Kalau kau seorang lelaki yang memang serius dengan perempuan tu, mesti kau tau nak wat camne untuk bagi balik kepercayaan tu... Mesti sweet kan.. Hihiii... 

Dalam kehidupan ni lelaki perlukan perempuan dan vice versa. Masing-masing memerlukan antara satu sama lain. So hormat la perasaan masing-masing untuk membina hubungan yang harmoni dan aman dan damai..... ;)

 


Sunday, April 10, 2011

Motivasi Malam ;)

Hyee... Saja la nak berdiskusi malam-malam ni..huhuu.. So let's I start!
L.O.V.E
Disebalik 4 suku kata ni ada maksud yang tersurat dan tersirat.... Bukan semua orang boleh rasa perasaan tu.. Cuma orang-orang yang mempunyai akal je yang boleh fikir. Kadang-kadang manusia ni tak sedar. Tak sedar dengan apa yang mereka rasa. Sebab sifat EGO yang sangat tinggi... Sifat EGO boleh menghancurkan seseorang tu.. Sebab apa? Sebab EGO tu kadang kala mementingkan diri sendiri... Suka cari salah orang lain... Tak nak mengaku kesalahan sendiri... Selama ni aku dah jumpa dengan ramai orang yang bersifat EGO.. Biasa la bila manusia mempunyai pendirian... Kadang kala pendirian yang betol tapi kadang kala pendirian yang salah... Sedarlah korang dalam kehidupan ni kita tak selalunya berada di atas. Maksudnya world is sphere. Kalau sebelum ni korang buat kat orang... Tak mustahil satu hari nanti orang akan buat kat korang. Tuhan maha adil. Semuanya ada balasan.. Kalau buat baik dapat la balasan yang baik.. Tapi kalau buat jahat dapat la balasan yang setimpal. Tapi tak pe la sebab setiap pengalaman tu mendewasakan seseorang... Kalau before ni korang suka mempermainkan perasaan lelaki@pempuan later on korang dapat balasan. Tak mustahil korang akan sedar dengan apa yang korang dah buat kan... Tapi kalau still tak sedar jugak, yang tu kena tanya pada yang pakar..hehe.. Kalau tak sedar jugak korang ni adalah seorang yang keras hati.. Macam batu.. Maybe lebih keras dari batu. Untuk apa jadi seorang yang keras hati? Benda tu boleh buat korang bahagia ker? Mungkin bahagia tapi sampai bila bahagia tu ye? Merugikan je.. Permulaannya kita akan bertemu dengan seseorang yang salah... Tak kira la lelaki@pempuan.. Tapi satu hari nanti kita akan dipertemukan dengan seseorang yang betul.. So dari situ la korang akan tahu apa erti L.O.V.E....... Jangan sesekali menyakitkan hati orang lain.. Kelak nanti orang akan menyakiti hatimu. Sentiasa berdoa pada Allah moga dipertemukan dengan seseorang yang dapat membimbing dan menjaga kita. Kalau korang rasa korang dah jumpa dengan Mr. Right or Mrs. right korang tu, jaga la dia sebaik-baiknya... Saling bertolak ansur, memahami antara satu sama lain, jujur dan setia merupakan kunci kebahagiaan setiap perhubungan tu... Renung-renungkan dan selamat beramal.... :)

p/s: maaflah yer klu ayat terbalik2..hehe... :P

Bla Bla


Waaa sangat kerinduan... Dear... i need u rite now... :'( Try col but always operator said "cannot reach" Bilernyer nak ade line ni haaaa...... Sabar la wahai hati... uhukkkk!

Wednesday, April 6, 2011

Cuti Sem

Ouuhh cuti sem ni tak taw la nak wat ape... Makan...Tido....Online....Tengok tv....Jalan-jalan.....Sembang-sembang...... Jadi babysitter...hahahaaa..! Ni la rutin harian aku untuk sebulan.... Aduhaiii lama-lama mesti bosan erk.. Tapi nak wat camne kan... Mak suruh cari partime job... But aku malas la.. Rasa nak duk rumah and rehat je sekarang ni... Sebab dah penat gi class balik class, siapkaan asgmnt, study... So time cuti ni la nak tidur n bersenang-senang...hihii... Tak la bersenang sangat... Still la wat kerja rumah.... Tapi tak la seTENSION kat Muadzam..hehee... Lagi setahun je... Sabarlah wahai hati... After setahun no need to duduk kt hutan okeyh.. ;)


Tuesday, April 5, 2011

11 Months


Epy anniversary my dear... Thanks for a long conversation... Terubat la sikit rindu ni.. Heheee... And thanks gak coz u still remember our date :) thanks love..!

P/S: I Love You ;)