Tuesday, November 30, 2010

New Spirit??

Yesss..!! new spirit... I wish i can do.. do wut?huhuu... juz me & me yg taw...nobody knows... sumtimes our life must be change... Change from wut to wut?? juz ourself know that.. It's all about my life n for my future..hmmmm...

Saturday, November 27, 2010

Cuti dah abes...!!

ooohhooiiii....!! Knp la ms cepat berlalu... 28HB dah nak berangkat gi Muadzam...wuuhaahahahaa...berat ht nk balik...sbb boring kt sne...no mCd, no entertainment, no shopping2..aduyaii.. yg ade cuma my lappy..klu lappy pon xder katil jelaa..huhuu... rindu family,rindu kg,rindu dear..hmmmm... Ni la dye pengorbanan seorg student..!!

Friday, November 26, 2010

Alhamdulillah

Syukur Ya Allah di atas kurniaan yg diberi.. Alhamdulillah ngn result.. Before tgk mmg redha je.. Sbb sem lepas susah sgt.. Ngn costing & micro yg ntah ke mana jawabnye time exam arituh.. Alhamdulillah sbb sumenye berjalan lancar.. Yg paling penting result sy meningkat..!! Syukur sgt2.. 20 kredit hour ni sgt2 mencabar..ngn pressure dr carrymark yg xseberapa tuh.. Lastly result alhamdulillah... Still ade ms utk dpt yg lbh baek..org ckp jgn tamak sgt.. N jgn terlalu berpuas ht ngn pe yg kter perolehi skrg.. Selagi ade peluang kter kne kejar peluang tu..Jgn lepaskan..Biarkan org nk ckp apepon.. Mulut org kter xleh tutup.. Yg penting kter usaha.. =) Azam sem baru.. nk adap 2nd year 2nd sem ngn 16 kredit hr.. Killer subjek jgn ckp la..every sem ade killer subjek..But harungi ngn penuh kesabaran...ceewwaahhh!!hehe..

Thursday, November 25, 2010

Klik Klik

heheheee...dah xde kje kn..so carik la kje..smbil2 chat ym aroo snap pic..huhuu...tenkiu dear....!!


peace..!!hehee.. ni la hasilnyer.. sy syg awk..!! =)


muka menanti...hehehe...agaknye cmni la muka sy klu tggu awk balik dr belayar kn....nnt awk xde kt cni sy mst rindu awk sgt2.. :'(


hahahaa..sy mmg ske wt muka klu snap pict..!! =)


eh eh..tersesat plak.huhu...awk dressup cmni mcm nk gi menikah je..hehee..tggu sy ea..eh jap2..npe awk nmpk gemook??hahhaa..tu la mkn bnyk sgt..xpe2 papepon sy ttap syg awk..!!ingt tuh..hehee..BTW comell.. =)


*thx to dear sbb awk slalu wt sy tersenyum..awk taw bler sy majuk..awk taw nk pujuk sy..hehee..thx..sy hargai..!!




Monday, November 22, 2010

Melawat Zoo Melaka =)

huhuhuuu...nmenye je aku ni org mlka..tp xpenah gi zoo melakaa..hehehee..penah gi tp ms kecik2 dolu...skrg ni da berwajah baru daa zoo tu...baru nk pegi...iskkk iskkk...hehehee.. da xtaw nk wtpe ujung2 mggu so aku ngn fmly gi zoo melaka.. hmmm best gak la..penat sbb kami jalan kaki je..xnaek train pon... klu naek train xbest la sbb xdpt nk amek gamba bnyk2..ahaksss..



heheee..



alamakk blurr ckt la pic nih..hikhikk..


ouuucchhh budak poyoo..hahaha


ouhh ni kwn sy! =) sgt besar..leh protect sy nnt..hahaa



ok dats ol....bnyk lg pic..tp xkn la nk upload sume erk...mls la..huhuu...anyway sgt2 enjoy dis time.. penattt..panas lak cuaca time ni..










Saturday, November 20, 2010

Kalau sy da xde . . . . :)(Sediakan Tisu Sebelum Membaca)

Name aku Amir.. Aku de sorg awek.. Sorg??? huhu.. Awek aku ni mmg lawa giler r!! Sbb die lawa tu r aku ngn membe2 aku berebut.. Nasib aku baik la, aku dpt jugak die....memandangkan aku ni pun kategori org yg handsome.. hahaha..
OOPS! lupe! Name awek aku ni Nadia.. Kitorg x same kampung tp satu sekolah.. Satu hari ni aku dpt twrn smbung blajar kt satu IPTA ni.. Awek aku pn dpt.. Alhamdulillah result SPM kitorg cemerlang walaupun aku pun x percaye boleh dpt 7A.. Hahaha.. Tp mmg giler r.. Walaupun kos yg ditawarkn same, tp aku terlambung kt utara n die lak kt Selatan..

Die ni kuat jeles tu jgn ckp laa.. hidup aku dia yg aturkan.. selama aku satu sekolah dulu, jgn hrp la aku nk kuwa ngn membe2 perempuan aku.. Jgnkn kuwa same, pndg pun x boleh.. Kdg2 aku rimas jugak ngn die.. T aku ckp byk ngn die, mau die marah2 then merajuk.. Benci tul aku.. Aku tau die sygggg sgt2 kt aku. Aku tau die mmg x lyn mane2 lelaki yg cube usyar line die.. Kdg2 aku bengang jugak if ade lelaki yg hntr2 msj kt die walaupun die x reply..

Tp sebenarnye aku ade sorokkan sumthing drp die.. Disebabkan kitorg pun da terpisah jauh, aku mule la nk test market kt utara ni.. Jahatkn? Aku rase bebas!!! Aku pn rase die mcm tu jgk kot.. Yelah, die kn lawa.. Msti r ramai jantan usyar die.. Disebabkan aku nk menutup perasaan prasangka yg buruk2 tu, aku mula r berkawan ngn ramai perempuan kat sini.. Setiap kali org tanye status aku, mesti aku jwb aku single.. Aku selalu kuwa ngn member2 perempuan aku kat sini.. Mmg lagak cm org single.. Aku selalu teringatkan die time aku tgh berfoya2.. Bile wktu mlm sebelum tidur, msti die yg call aku.. Aku? Kdg2 kot.. Tp aku syg sgt kt die.. Aku ckp kt die, membe2 aku kt sini semuanye jantan.. Die ckp die pun same.. Sebelum kitorg end call mst die cerita2 kenangan kami bersama.. Die selalu ckp, "kalau sy da x de baru awk leh gatal dgn perempuan lain".. Kdg2 aku mrh die sbb die ckp yg bukan2 walaupun hakikatnya aku mmg da menggatal da pun.. Kdg2 aku selalu jgk create pergaduhan ngn die.. byk kali die nangis time gaduh2 ngn aku.. pernah tu aku tertengking dia.. kesian die......... 

"SAYA SAYANG AWAK! SAYA NAK AWAK!"
Tibe2 aku terkejut drp lamunan.. Rupa2nye member perempuan aku, Tiqah.. Aku pn dgn bangang aku terima..
Mase duit PTPTN kuwa, aku beli sebijik henpon lg. Satu henpon khas tok msj Nadia, satu g utk Tiqah.. Dlm tempoh aku belajar kt sini, mcm2 tipu aku wat.. Aku tipu dua2 perempuan tu.. Tp hati aku tetap sygkn Nadia.. Mungkin sbb jauh, perasaan tu kdg2 bercampur.. Tiqah pn mcm Nadia.. Sejak aku couple ngn minah ni, aku dah x kuwa ngn member2 perempuan lain.. semuanya kembali mcm mase aku ngan Nadia dulu.. Aku terasa bersalah sgt.. Tp dlm mase yg same aku just nk hilangkan perasaan bosan sorg2 kat sini.. "Kalau la Nadia tau.." Kdg2 aku terfikir nk berterus-terang.. Tp aku x berani.. Kalau dulu aku tidur pukul 1.30, sekarang ni pkul 3.30 kdg2 pkul 4.. Yelah sbb nk gayut dgn dua2.. Semua org x tahu siapa aku sebenarnya walaupun roomate aku sendiri.. Setiap kali aku balik kampung, Nadia x balik.. Yelah.. U dgn sekolah mane same.. Cuti lain2.. Cume ade sekali tu kitorg dpt cuti same2.. Cuti raye kn.. Time aku jumpa ngn Nadia, aku sorokkan henpon satu lg tu kat rumah.. Nadia makin lawa! Berseri2.. Mane2 lelaki tgok gerenti r cair ni.. Nadia ckp cinta die hanya utk aku.. Selama die berpisah dgn aku, die semakin rindu, semakin syg n cintakn aku.. Utk hilang rase camtu, die habiskan mase dgn belajar.. Kdg2 die ckp belajar smpai tau2 da mlm.. Die happy sbb hati aku masih x berubah utk dia sorang.. ERR! aku terasa bersalah sgt.. "Kalau sy da x de, baru awk leh gatal dgn perempuan len tau!" ckp die sambil tergelak2.. Perkataan tu da berjuta kali kot die sebut.. Aku tgok muke die yg lembut tu.. Die bersuara, kalau habis belajar, die nk aku ikat die sebagai tunang.. Pastu die nk kami kerja, kumpul duit byk2 n kahwin then sambung belajar lg.. Beria2 die menceritakan impian die kt aku...

Permainan aku berlarutan sehingga sem yg ke 4...
Pada satu hari ni aku g makan ngn Tiqah mcm biasa... Heboh kampus aku jd tuan rumah untuk satu pertandingan perbahasan antara IPTA. Kebetulan hari ni ulangtahun ke 3 aku ngan Nadia.. Mcm biase aku g mkn ngn Tiqah kt cafe.. Mase Tiqah tgh ambil lauk, aku terniat hati nk cek msj die.. Terhenti jantung aku, berlambak2 msj sorang jantan yg bersayang2 kt  inbox dia.. Aku pn angin r.. Mase Tiqah duduk, aku soal2 dia smpai menangis minah tu.. Sebelum ni x terniat pulak aku nk cek.. Tiqah ckp die ttp sygkn aku.. Aku pun mula terfikirkn Nadia.. Tibe2 ade sekumpulan awek dtg kat meja aku time2 gini la pulak.. X lame pastu aku nmpk Nadia.. Aku menelan air liur..  Rupe2nye, Nadia ambil bahagian dalam pertandingan tu.. Bila Tiqah nmpk ramai2 awek tu dtg kt aku, pelik r die.. N dgn kuasa Allah, semua terbongkar pada saat tu.. N Tiqah sendiri mengaku yg dielah awek aku kt depan Nadia.. Aku tgok Nadia menangis.. Die x bercakap sepatah haram perkataan pun.. Cume die berikan aku sekotak hadiah ulangtahun kami sebelum dia tinggalkn aku.. Aku terus putuskan hubungan aku ngn Tiqah.. Mase aku balik hostel, puas aku call Nadia.. Aku hntr msj berlambak2 kt die.. die x reply pn... Aku sedar, die dah benci aku..

Rupanya Nadia masih menerima aku.. Aku happy sgt2.. Aku berjanji x nk kecewakn die lg.. 2 minggu kejadian itu berlalu.. Org2 sekeliling aku mula menjauhkan diri daripada aku.. Nk2 yg member2 perempuan aku la.. Aku dah x kesah da.. Aku dah berubah.. Aku cuma nk dapatkn keputusan yg cemerlang sampai time akhir sem nanti. Aku nk dptkn kerja baik2.. Apa2 pun aku nk ikat Nadia dulu.. Kdg2 aku berasa malu sgt kt Nadia nk2 bila teringatkn mak ayah dia.. Nasib baik die x pergi report kat mak n ayah dia.. hehe.. Dlm tgh syok2 berangan sambil membelek2 kemeja baru hadiah ulangtahun daripadanya mase hari kejadian tu, tibe2 aku dpt msj drpd member Nadia.. "Nadia eksiden!" Ermm.. Hati aku tibe2 jd x sedap.. Msj kedua drp member die smpai lg.. Terasa panas muka aku bile bace msj tu.. "Nadia da X DE.. Die kne langgar ngan kereta mase lintas jln.." Mcm org gila pas aku bace msj tu.. Aku ambil keputusan balik kejap kampung walaupun terpaksa ponteng kelas..

Aku rase kosong.. Kosong sgt.. Teringat gelak tawa die, teringat suara die, muke die yg lawa tu.. Aku menangis dlm bas.. Aku x peduli ngn org2 yg pndg aku.. Kali ni aku betul2 menyalahkan diri aku.. Semua kenangan aku ngan Nadia bermain dlm kepala aku.. Aku xmampu menahan perasaan sedih ni.. Berulang kali aku bace msj terakhir Nadia mlm td.. "Awk, sy nk tido.. Mcm biase, sy sygkn awk utk selamanye walaupun awk da lukekn ati sy, sy maafkn... Tp ingat! Kalau sy x de baru awk leh gatal ngn perempuan len tau! Hehe.. Nk mrh la tu.. Sy leb awk! Sweet dreamz.."  Ya Allah! Kuatkn hatiku ni.. Semasa aku sampai, jenazahnya belum tiba lagi.. Ye.. Aku pun terus mencoretkan kisah ini.. Semoga menjadi pengajaran kt korang.. Air mata aku berguguran sepanjang mencoretkan kisah ni.. Tapi  aku tau, Nadia x kn kembali da.. X de lg msj Nadia, panggilan Nadia.. X de dah ungkapan "kalau sy x de" tu dah..

Teman2.. Aku mintak sedekahkanlah fatihah utk nya.. Mungkin ada yg memperlekehkn kisah aku ni.. Tp bg aku, inilah kisah yg plg bermakna utk aku.. Utk selamanya aku menyayangi kau, Nurul Nadia bt Zainarruddin..
Mungkin kejap lagi jenazahnya tiba.. Aku nk bersiap2 utk beri penghormatan terakhir buat die yg aku sygi.. Sememangnya cinta die utk aku shgga akhir nafasnya... Aku mampu merelakan pemergiannya... Tabahkn hatiku Ya Allah.... -Al Fatihah..... 



*sedih sgt2 cter ni...klu baca btol2 mmg meleleh2 da air mata+hingus..huhu..so kpd org2 kt lua tu  (termasuk sy gak) hargai la org yg syg kiter sbb kiter adalah org yg paling rugi skali klu sia2kn org yg syg kiter..phm x?hehe..RENUNG2KN dan SELAMAT BERAMAL


Thursday, November 18, 2010

Sepetang Di Pantai Putri

Act time ni ry hji..hehee..kami bosan2 duk umah so jln2 kt pantai...da xtaw nk gi mne lg.. trcapai gak hajat aku nk tgk laut..wuuhuu..da lme sgt xlepak tepi laut cmni...lepak tepi laut smbl pekena cendol ngn laksa...walaupun laksa n cendol ni xbpe sodapp tp sbb angin pantai+ujan gerimis yg wt kn sedapp....hikhikhik


nyummm nyummmm...cendol+laksa..huhuuu


ehem2...


kaklang,ani,mak, dan saya!!hehee...



syookk sgt mkn..huhuuuu...





Cake Cake Cake

Teringin plak nk mkn kek secret recipe.. dah lme kot xmkn...last mkn hmmm bln 10..hehee..


Nyummmm Nyummmmm =P


sllluuuurrrppppp!!!


leh tergugat diet cmni laaaa!!heehheee...



Wednesday, November 17, 2010

Oreo Cheese Cake


Sedapp x?? hehehee...rasa dye mmg sedapp... Act dis cake is make by my sister...Dye ade masuk class cake & roti.. Then skrg ni my sister wt business cake ckt2.. Klu celebration day my sister bz wt kek sbb bnyk order.. Mmg sdap la my sis wt kek..heheee..Last my befday my sis yg wt kek..huhuu..kek barbie lg... =)


Oreo Cheese Cake

Monday, November 15, 2010

Merah Itu Menawan



Red + White... Nicee~~


Gorgeous! =)


Fairytale

Ehem2.. Bukan pe..Bosan2 ni tetiba teringat psl fairytale..hehee... Arituh la my anak saudara bukak citer cinderella.. Tup tup teringt psl cinderella.. Fairytale la kn...Huhuu.. Act da lme xtgk cinderella.. Since masuk study kat Uniten la.. Then now mula minat nk kumpul balik.. =)
Ade sum pic fairytale wedding & cinderella..huhuu..Ske tgk sbb cantik,cute & unik! xde maksud pape pon yea.. =)



Cantik kn kek ni.. Tp giler kn klu ade org wt cmni..huhuu... Giler demand..hahahaa.. But it look so nice!


Cantik kn dress niii... =)


Haa ni de 1 lagi crazy kek..hahaa... Beauty! =)


Fuhh! mahu menganga klu spe2 nk wt cmni...huhuhuu


Huhh cantiknyee...walaupun bukan realiti..huhuhuu...


=) nothing to say.. =)


LOVE

* haaa ni la klu org kater xde kje..hehehe...dlm bosan2 imaginasi tu tggi...hahhaa... xpe2 asalkan sy xkacu idup org..ye tak?hehee... 










Sunday, November 14, 2010

I-City Shah Alam

Ni dekat ngn pintu masuk I-City Shah Alam.. Sakit mata la nengok sbb penuh ngn lamnpu2.. huhuu..


Loving husband & wife.. My sister & brother in-law..hehe..


Ehem2.. aku larr..hikhik..


Ni la salah 1 dr suasana kat I-City tu.. sakit mata kott..


Hohohoooo..Merry Christmas =)


MoooooooOOOOOO Lembu


=))


Peacock =)



Snow! SejuknyeR..hahaa...


My sister kakngah.. =)



Iskk iisskkk..buah oren pon nk mkn..hikhik..

*anyway sy enjoy sgt2.. thx to my sister n brother in-law.. =)














Monday, November 8, 2010

Saya Rindu Sangat nk Tgk Laut!

Ishhh lme betoi xlepak tepi laut...Hmmmm... Best la klu dpt lepak tepi laut.. Rse tenang sgt2.. Mmg lpe la sume..hehee... Bler agaknye dpt tgk laut ea..stakat tgk kat dlm pic je mne cukup... Xdpt nikmat sme mcm tgk real! 

Cuti Cuti Cuti

Bler xcuti nk cuti.. Tp bler da cuti rindu kat mber2 u..hehehee...Gedix kn.. Yelaa klu ngn diorg penat wt kje or tension leh la release tension ngn diorg...Borak2 n gelak2.. Kat umah xde member nk bercerita...Busan... hwaaaa cian...hehee.. So wut i'm suppose to do?? Xtaw la cmne... =( 

Hati Seorang Wanita

Jika seorang wanita itu menangis di hadapanmu,
Itu bererti dia tak dapat menahannya lagi.
Jika kamu memegang tangannya saat dia menangis,
Dia akan tinggal bersamamu sepanjang hidupmu.
Jika kamu membiarkannya pergi,
Dia tidak akan pernah kembali lagi menjadi dirinya yang dulu.
Selamanya….
Seorang wanita tidak akan menangis dengan mudah,
Kecuali di depan orang yang amat dia sayangi.
Dia menjadi lemah.
Seorang wanita tidak akan menangis dengan mudah,
Hanya jika dia sangat menyayangimu,
Tiada lagi rasa egonya,
Lelaki,
jika seorang wanita pernah menangis kerana dirimu,
Tolong pegang tangannya dengan pengertian.
Dia adalah orang yang akan tetap bersamamu sepanjang hidupmu.
Lelaki,
jika seorang wanita menangis keranamu.
Tolong jangan mempersiakannya.
Mungkin kerana keputusanmu, kau merosakkan kehidupannya.
Saat dia menangis di depanmu,
Saat dia menangis keranamu,
Lihatlah matanya….
Dapatkah kau lihat dan rasakan sakit yang dirasakannya?
Fikirkan….
Wanita mana lagi yang akan menangis
dengan murni, penuh rasa sayang,
Di depanmu dan kerana dirimu..
Dia menangis bukan karena dia lemah
Dia menangis bukan kerana dia menginginkan
simpati atau rasa kasihan.
Dia menangis,
Kerana menangis dengan diam-diam
sudah tidak mampu bagi dirinya,
Lelaki,
Fikirkanlah tentang hal itu.
Jika seorang wanita menangisi hatinya untukmu,
Dan semuanya kerana dirimu.
Inilah waktunya untuk melihat apa yang telah kau
lakukan untuknya.
Hanya kau yang tahu jawapannya..
Pertimbangkanlah, kerana suatu hari nanti
Mungkin akan terlambat untuk menyesal,
Mungkin akan terlambat untuk mohon ‘MAAF’!!

Bila Cinta

Lagu ni best sgt2... menusuk kalbu la..sedih gler klu ade kat dlm keadaan mcm lagu ni..hukhuk.. memilih cinta bia betol.. Jgn pandang luaran je.. Sbb luaran xmenjanjikan kebahagiaan..

Bila cinta kini
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu
Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Yang ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Bila engkau pergi
Tinggalkanku
Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku memilih
Cinta yang fana
Perginya dirimu
merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
Uuu…
Dalam harapan

dah tgk cter lagenda budak setan? ni la lagu temanyer.. cter tu klu nk tgk kne sediakan tisu sekotak..sedih sgt bler org pmpuan dikasari oleh husband sndri.. Xsggup akaq nk jd cmtu.. laki yg ske pukul2 ni xleh wt husband..ckt2 nk pukul..kau ingt pmpuan ni patung ker? ishish..hormat ckt org pmpuan ni..nasihat ngn cara baek jela kn.. n then cemburu membabi buta.. tu yg leh jd nk pukul2 klu jeles ckt.. wahai lelaki sekalian cuba kawal perasaan anda ye.. dgn memukul xleh nk settlekn masalah... Sekian..

Tuesday, November 2, 2010

Yeay! Exam suda Habes

Ok so now exam pon dah tamat.. Time to fokus kat kg! hehee.. Lega rasanye bler berakhirnya 7 paper! fuh! Next sem 5 paper so ringan ckt la bebanan... Xdela ringan mne sbb subjek makin payah..huhuh.. Next 2weeks berdebar tggu result plak.. Agak2 cmne rupa result sy yea..hmmm..Hopefully xde cacat celanye laa.. Penat bertungkus lumus pg ptg siang mlm smpi xcukup tido (pdhal study last mnute) itu la akibatnyee... teeettttt! Sy xsaba nk kua dr Muadzam Shah tercHenta ni & menghirup udara segar KL (segar ker?haha) & menghirup udara segar Melaka (for sure la segar..huhuu..) & xsaba nk jmpe my luvly family & my dearest Aroo.. =) Sy rindu bangat sama kamoO sume.. Nantikan kepulangan sy ya! Mudah2an sy selamat sampai.. Amin..