Wednesday, September 29, 2010

Monday, September 13, 2010

Aku Tetap Aku

hmmmm...rasenye da lama x cter bout hati & perasaan yg terbuku dlm hati aku ni kn..huhu..dah terlalu lama sgt dah kot..bukan ape..xtaw nk mula cter dr mne..ahaks..actually xde pape pon..cuma rse sumthg yg nk share kat blog ni.. hmmmm...dr mne nk start yea..

cter dye cmni...ssh sgt ke nk memahami hati seorg wanita erk? pe org pmpuan ni mmg complicated ker? for me not all yg complicated..& for me aku ni xla complicated sgt..huhu..juz wanna share wut i feel..but it's true la..kebanyakan laki mmg ssh nk fhm hati wanita ni..dan bg aku jugak laki yg terlalu complicated..for example: diorg ssh nk ngaku yg diorg ni lakukan kesalahan..diorg pk diorg je yg btl..ssh sgt nk trima pendapat pmpuan ni..bg diorg pmpuan ni sgt la mengarut..hello guys..org pmpuan bukan mengarut..sumtimes meluahkan ape yg dirasa.. & for lelaki ditugaskan utk memahami & mendalami hati pmpuan ni.. & if lelaki xdpt mendalami hati pmpuan, lelaki akan meLabel pmpuan ni xmemahami..x adil la cmtu kn..setiap perhubungan inginkan persefahaman & keserasian..klu xde 2bnda asas ni cmne hbgn nk kekal..bercinta bukan utk sebulan@semggu but sepanjang kehidupan..kejujuran jgk penting..klu prmulaan hbgn da pandai menipu mmg xmustahil la akan menipu smpi bila2..pe yg best sgt idup dlm penipuan ni ea? xmenyusahkan ker? or xrse serba salah pada pihak yg ditipu ker?hmmm...aku da merasa sume tu..sgt menyakitkan..but sume tu ketentuan..so accept la..

setiap perkara yg berlaku ade hikmah disebaliknya..kita akan dipertemukan dgn seseorg yg salah sebelum bertemu dgn seseorg yg betul..bersyukur dgn ape yg dikurniakan...& terima dia seadanya..apabila kita berjumpa dgn seseorg yg betul, maka jagalah ia sebaiknya..jgn sesekali mengecewakannya kerana kekecewaan adalah 1 perkara yg menyakitkan..

Lebaran 2010

seronok sgt bler 1 family berkumpul..lebih2 lg time raya ni kn...bukan slalu dpt berkumpul 1 family cmni...










actually ade lg pic..especially pic ngn abah..my luvly father...later on akan ku upload..

Thursday, September 9, 2010

Salam Lebaran

Selamat Hari Raya diucapkan kepada semua yg mengenali diri ini dan harap segala salah dan silap dimaafi. Di hari yg mulia ini marilah kita saling maaf memaafkan sesama manusia dan marilah kita merapatkan silaturahim. Raya tahun ni amat bermakna bagi aku sekeluarga. Kami semua berkumpul di Melaka. Tahun ni semua adik beradik balik rumah mak.. So ak x la boring sgt sbb semua ade...hehe.. Skrg ni currently kat KL but ptg ni nk balik melaka..xsaba nk balik mlka..Makan rendang mak lg..wah wah..sedap sgt rendang yg mak wt..mmg sume xdpt tandingi masakan mak ak..hehee.. To my dear ampun dan maaf dipinta andai terkasar bahasa selama ni, terlanjur kata, or ape2 kesalahan harap2 dimaafkn..setiap manusia xlari dr mmbuat kesilapan..selamat Hari Raya Aidilfitri =))

Wednesday, September 8, 2010

Tujuan Blog Ini Diwujudkan

Ape tujuan aku buat blog ni? Juz for suka2. Kalau agak2 rse nk update aku update la. Kalau rasa2 ade sum cter aku create la.. Sekadar mengisi masa lapang dan menyimpan memori2. Xsalahkan... Masing2 ade cerita tersendiri.. Dan aku jugak ade cerita aku tersendiri.. Asalkan aku xkacau hidup org n org jgn kacau hidup aku.. Kalau rasa2 xberminat dgn blog aku ni, sila2 la jgn masuk...haha.. Org kata xluak.. Hidup di atas cara sendiri dan bukan mengikut org lain.. =) 

Doa Buat Kekasih

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha
Penyayang...


Ya Allah..
Seandainya telah Engkau catatkan..
Dia milikku tercipta buatku..
Satukanlah hatinya dengan hatiku..
Titipkanlah kebahagiaan antara kami..
Agar kemesraan itu abadi..

Ya Allah...
Ya Tuhanku..yang Maha Mengasihi...
Seiringkanlah kami melayari hidup..ini..
Ketepian yang sejahtera dan abadi...
Maka jodohkanlah kami...

Tetapi Ya Allah...
Seandainya telah Engkau takdirkan..
Dia bukan milikku...
Bawalah die jauh dr pandanganku...
Luputkanlah dia dr ingatanku...
Dan peliharalah aku dr kekecewaan...

Ya Allah..ya Tuhanku yang Maha Mengerti...
Berikanlah aku kekuatan..
Menolak bayangannya jauh kedada langit..
Hilang bersama senja yang merah...
Agarku sentiasa tenang...
Walaupun tanpa bersama dengannya....

Ya Allah yang tercinta...
Pasrahkanlah aku dengan takdir-Mu...

Sesungguhnya apa yang telah Engkau takdirkan..
Adalah yang terbaik untukku..
Sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui...
Segala yang terbaik buat hamba-Mu ini...

Ya Allah..
Cukuplah Engkau sahaja yang menjadi pemeliharaanku..
Di dunia dan akhirat...
Dengarkanlah rintihan dari hamba-Mu yang dhaif ini...
Janganlah engkau biarkan aku sendirian...
Didunia ini mahupun akhirat..
Menjuruskan aku ke arah kemaksiatan...
dan kemungkaran...
Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman...
Agar aku dan dia sama sama dapat...
membina kesejahteraan hidup...
Kejalan yang Engkau redhai...
Dan kurniakanlah padaku keturunan yang soleh dan
solehah...

Ya Allah..
Berikanlah kami kebahagiaan di dunia dan akhirat..
Dan peliharalah kami dr azab api neraka...

Amin...amin ..Ya rabbal'aalamin...


Together

Hopefully it will last forever





04092010

Tuesday, September 7, 2010

Bila Cinta

Lagu ni mmg best..Sangat menusuk ke jiwa jantung aku..hmm..Sedih sangat lagu ni..Kalau hyati betul betul leh menitis gak la air mata..



Bila cinta kini
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu

Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Yang ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Bila engkau pergi
Tinggalkanku

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Ternyata memilih
Cinta yang fana

Perginya dirimu
merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
Uuu…
Dalam harapan